Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2012.

00:40

LE: Junajted na "Katedrali"

U četvrtak se igraju revanš mečevi osmine finala Lige Evrope, a u centu pažnje biće gostovanje Mančester junajteda kod Atletik Bilbaa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Baskijci su pre sedam dana neočekivano slavili na “Old Trafordu“ sa 3:2, pa će na svojoj “Katedrali“ pokušati da prirede veliku senzaciju.

Sa druge strane, Junajted je popravio formu i samopouzdanje preuzimanjem liderske pozicije u Premijer ligi, pa nas od 19.00 časova očekuje zanimljiv meč uz prenos na TV B92.

Prošlo je pet godina otkako je Mančester junajted nadoknadio deficit iz prvog meča u Evropi. Tada je u Ligi šampiona Junajted posle poraza u Rimu 2:1, deklasirao Romu sa 7:1 na “Old Trafordu”. Međutim, “San Mames” nije “Teatar snova”.

Krilni igrač Junajteda Ešli Jang uveren je da Junajted može da ostvari rezultat koji će mu doneti plasman u sledeću fazu.

“Malo je neobično da smo u ovoj poziciji, ali postoji veliki timski duh, u svi su puni samopouzdanja. Naša forma nas uvereva da možemo postići gol gde god da igramo. Naš napad je sjajan u poslednje vreme, pa smo sigurni da možemo postići dva gola kojasu nam potrebna”, rekao je Jang.

Posle pet meseci Junajted je ponovo lider Premijer lige, što bi moglo da pojača želju i za trofejom u Ligi Evrope.

“Naš cilj se nije promenio od početka sezone. Želimo da osvojimo svako moguće takmičenje u kojem učestvujemo, a Liga Evrope nije izuzetak”, dodao je krilni napadač.

Bilbao je proteklog vikenda poražen u Pamploni, prvi put posle pet mečeva, ali je postigao bar jedan gol u poslednjih 10 duela.

“Bilbao je bio impresivan prošle nedelje. Bili su veoma ofanzivni, tim je odlično spremljen i bilo nam je veoma teško da ih slomimo. Ali, siguran sam da ako odigramo maksimalno angažovano, da možemo stići do potrebne pobede”, zaključio je Jang.

Za razliku od prvog meča u Mančesteru, očekuje se da će Aleks Ferguson na “San Mamesu“ izvesti najjači sastav.

Škot ima veći izbor igrača nego prošle sedmice jer su se oporavili Tom Kleverli i Anderson koji nije igrao nekoliko meseci, pa je teško za očekivati da će baš sada dobiti šansu u veznom redu.

Meč u Baskiji će ipak propustiti sjajni veteran Pol Skol koji je odmarao tokom treninga u sredu, a očekuje se povratak Krisa Smolinga koji je propustio derbi sa Totenhemom (3:1) tokom vikenda zbog povrede glave.

Antonio Valensija se i dalje oporavlja od problema sa zadnjom ložom koje je zaradio u dvomeču sa Ajaksom prošlog meseca, ali ne bi bilo iznenađenje da čak i on zaigra.

Sa druge strane, meč će proputiti defanzivac Fernando Amorebieta zbog crvenog kartona protiv Lokomotive u prethodnoj rundi.

Bilbao ima velikih problema sa štoperima pošto su povređeni Aitor Osio, Ćabi Kastiljo I Iban Zubiaure, pa bi u zadnjoj liniji mogao da zaigra vezista Havi Martines.

Sjajni napadač Fernando Ljorente, bio je strelac i proteklog vikenda, pa će uz Ikera Muniana ponovo predvoditi napad Baskijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu