Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2012.

16:20

Partizan pobedio i Černomorec

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u prvoj test utakmici u Antaliji gde obavljaju drugu fazu pripremama za prolećni deo sezone.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srpski šampiona je savladao Černomorec iz Odese sa 2:1, preokretom u drugom poluvremenu.

Ukrajinska ekipa povela je u 15. minutu preko Didenka, a rezultat se nije menjao do kraja poluvremena. Partizan je u nastavku zaigrao mnogo bolje, što je donelo preokret rezultata "crno-belima". U 73. minutu Nemanja Tomić je izjednačio, a pobedu je doneo Zvonimir Vukić iz penala u 85. minutu.

Trener Avram Grant zadovoljan je upravo povratkom tima posle deficita iz prvog dela meča.

Loša igra "crno-belih" u prvom delu donela je prednost Ukrajincima u 15. minutu. Burdužan je proigrao Anatolija Didenka koji je prošao kroz sredinu i posle rikošeta lopta je završila u mreži Partizana.

U drugom delu srpski šampion je zaigrao ofanzivnije, i pre svega bolje. Najagilniji bio je Nemanja Tomić koji je u 73. minutu izjednačio rezultat lepim udarcem sa 18 metara.

I ostatak meča protekao je u inicijativi "crno-belih", a poslednjih pet minuta donelo je i konačan rezultat. Posle akcije ispred kaznenog prostora rivala, Bangeli je napravio oštar faul pa je zbog drugog žutog kartona morao da napusti teren. Međutim, Černomorec nije imao igrača manje jer je umesto njega ušao drugi igrač.

Slobodni udarac izveo je Tomić koji je ubacio loptu u petarac, a tamo je rukom igrao jedan igrač Černomoreca. Penal je izveo Zvonimir Vukić i udarcem po sredini gola doneo prvu pobedu Partizanu u Antaliji, a četvrtu u pripremnim mečevima ove zime.

"Crno-beli" sledeću proveru imaju za tri dana (18. 02) protiv danskog Horsensa.

Partizan: Stojković - Miljković (Aksentijević 65'), Rnić (Anderson 65'), Ivanov, Volkov (Lazevski 65') - Babović (Saša Marković 65'), Kamara, Smiljanić (Tomić 46'), Saša Ilić (Vukić 60') - Lazar Marković (Manga 78'), Dijara (Eduardo 68')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu