Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.02.2012.

13:18

Evra: “Vređali su me i u Italiji”

Fudbaler Mančester Junajteda Patris Evra otkrio je da je sa 17 godina bio žrtva rasističkog napada, dok je igrao za Marsalu, člana Serije C.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Bio sam jedini tamnoputi fudbaler na Siciliji, a ništa bolje nije bilo ni kada sam prešao u Moncu. Sećam se da smo igrali u Palermu i svaki put kada bih dodirnuo loptu 20.000 navijača bi oponašalo glasove majmuna. Osećao sam se usamljeno, bilo je strašno, jer to vredja dostojanstvo”, rekao je Evra.

Francuski reprezentativac dodao je su ga ljudi na aerodromu u Italiji fotografisali, ali ne zato što je Patris Evra, nego zato što je tamne puti.

Naučio sam da je fudbal svet ajkula i da moram da se pazim. Bilo je trenutaka kada sam želeo da zaplačem, ali nisam, i to me je učinilo mnogo čvršćim i pomoglo da postanem čovek”, rekao je Evra.

Evru je u oktobru na rasnoj osnovi vređao fudbaler Liverpula Luis Suares, koji je zbog toga bio suspendovan na osam mečeva. Novo poglavlje te priče odvilo se u subotu, kada su se Junajted i Liverpul prvi put sastali od tog incidenta, a tada je urugvajski fudbaler odbio da se rukuje sa igračem ‘crvenih đavola’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu