Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

14:09

Kup: Vojvodina dobila prvu utakmicu

Fudbaleri novosadske Vojvodine pobedili su u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije Sloboda Point Sevojno sa 2:1 na na stadionu u Lučanima.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Novosađani su tako došli na korak od petog plasmana u finale Kupa u istoriji, ali zanimljivo nikada do sada nisu slavili.

U drugom polufinalu, od 17 časova, Partizan na svom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu. Revanš mečevi u oba duela na programu su 6. aprila.

U ovodnim minutima nijedna od ekipa nije imala izglednije prilike, a Sloboda je povela u 20. minutu sjajnim golom Sava Kovačevića iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane. Kovačević je šutirao pored živog zida i uhvatio Brkića na pogrešnoj nozi. Kovačević, rođeni Novosađanin, je karijeru počeo u Vojvodini, a ove zime u Slobodu došao iz Proletera iz Novog Sada.

U 25. minutu, posle dugačkog pasa Lazetića, Abubakar Oumaru je oboren na ivici šesnaesterca, a potom je Tumbasović izveo slobodan udarac koji je Božović odbranio. Samo minut kasnije Oumaru, posle kornera Lazetića, je bio najbolji u skoku i savladao je Božovića za 1:1.

U 36. minutu Vojvodina je postigla gol, koji je poništen zbog ofsajda. Posle dobre akcije i šuta Merebašvilija lopta se odbila do Oumarua, koji je lepim šutom savladao Božovića, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Posle prvih 45. minuta rezultat je 1:1, a prvu izgledniju priliku u drugom poluvremenu imala je Vojvodina u 66. minutu, kada je posle kornera odličan u skoku bio Medojević, ali je lopta završila pored gola. Nešto kasnije priliku je imao i Merebašvili, ali je Božović bio siguran.

Vojvodina je, ipak, vrlo brzo došla do drugog gola, kada je posle centaršuta Kataija, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, u 76. minutu Daniel Mojsov zatresao mrežu Sloboda Point Sevojna. Pet minuta kasnije Katai je imao odličnu priliku da poveća prednost, ali je pogodio stativu, posle dodavanja Oumarua, koji u nastavku akcije nije uspeo da nadmudri Božovića. Do kraja meča nije bilo izglednijih prilika na obe strane, a Vojvodina je zasluženo slavila ispunjeni cilj u Lučanima, pošto su igrači novosadskog tima pred utakmicu rekli da im je najvažnije da postignu gol.

Revanš meč između Vojvodine i Sloboda Point Sevojna igra se na stadionu „Karađorđe“ 6. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu