Nova vest
Fudbal

Subota, 25.09.2010.

20:46

Poraz Intera, Ibra za pobedu Milana

Fudbaleri Rome pobedili su kod kuće Inter rezultatom 1:0, u derbiju 5. kola italijanske Serije A.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U drugom meču dana Milan je na svom ‘San Siru’ savladao ekipu Đenoe, takođe, sa 1:0.

‘Vučica’ je do pobede nad aktuelnim prvakom Italije došla u sudijskoj nadoknadi vremeka golom Mirka Vučinića. Prvo poluvreme meča na 'Olimpiku' obeležila je bolja igra Intera, a u 38. minutu kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković snažnim volej udarcem, sa distance, pogađa prečku.

U nastavku meča, domaći tim pruzima inicijativu – Roma je zaigrala mnogo ofanzivnije što joj se na kraju i isplatilo. Igrao se 92. minut, kada je Danijele de Rosi odlično centrirao, a rezervista Mirko Vučinić, u padu, zahvatio loptu glavom i savladao golmana Žulija Cezara.



Roma je tako stigla do prve prvenstvene pobede u novoj sezoni, dok je Inter upisao prvi poraz. Izabranici Rafe Benitesa su i dalje prvi na tabeli, sa 10 bodova, ispred Breše i Kjeva koji imaju po devet, ali uz meč manje.

Gol odluke u meču Milan - Đenoa postigao je Šveđanin Zlatan Ibrahimović u 49. minutu, sjajnim lob udarcem između dva rivala posle asistencija Andree Pirla.

"Rosoneri" su tako zabeležili drugi trijumf u prvenstvu, dok je Ibrahimović postigao svoj četvrti gol, u petoj zvaničnoj utakmici za Milan. Sjajni napadač je 28. avgusta došao u Milan na jednogodišnju pozajmicu iz španske Barselone. U timu Đenoe nije bilo srpskih internacionalaca Boška Jankovića i Nenada Tomovića.



Milan se posle ove pobede privremeno probio na četvrto mesto na tabeli i ‘rosoneri’ sada imaju osam bodova, dok Đenoa na 12. mestu ima tri boda manje.

Ostali mečevi 5. kola su na program u nedelju.

Serija A, 5. kolo:
Milan - Đenoa 1:0
Ibrahimović 49
Roma - Inter 1:0
Vučinić 90

Nedelja:
12:30h Ćezena - Napoli
15:00h Bari - Breša
15:00h Katanija - Bolonja
15:00h Kjevo - Lacio
15:00h Fiorentina - Parma
15:00h Sampdorija - Udineze
20:45h Juventus - Kaljari

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu