Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.09.2010.

17:41

Kleo dobio državljanstvo

Vlada Srbije donela je u četvrtak rešenje o prijemu u državljanstvo Srbije Gabrijela Kleversona Kordove Klea, saznaje FoNet.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Brazilski profesionalni fudbaler, koji igra za beogradski Partizan, 2008. godine je došao u Srbiju kada je stigao na pozajmicu u Crvenu zvezdu.

Kako navode izvori u Vladi Srbije, ovo rešenje je doneto na predlog Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kada je prvi put objavljeno da će Kleo dobiti državljanstvo Srbije, glavna tema u javnosti bila je da li će napadač Partizana, koji je ove sezone već psotigao 11 golova, dobiti poziv u reprezentaciju i postati prvi stranac reprezentativac Srbije.

Novi selektor Vladimir Petrović Pižon izjavio je da neće zvati Klea za duele sa Italijom i Estonijom u kvalifikacijema za EURO 2012, ali je ostavio
mogućnost da fudbaler Partizana dobije poziv za naredne mečeve.

Sa druge strane, srpski fudbaleri imaju podeljene stavove. Ognjen Koroman i Lane Jovanović su istakli da Kleo nije potreban “belim orlovima”, dok je kapiten Partizana i bivši reprezentativac Mladen Krstajić izjavio da on zaslužuje poziv.

Sam Kleo izrazio je želju da nastupi za Srbiju.

Kleo je rođen 9. avgusta 1985. godine u Guarapuavi (Brazil), a karijeru je počeo u portuglaskom Olivaisu 2004. godine. Potom je igrao za Atletiko Paranaense i Figueriense, pre nego što se vratio u Olivais.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu