Nova vest
Fudbal

Subota, 18.09.2010.

20:41

Bent u 95. minutu uzeo bod Arsenalu

Fudbaleri Sanderlenda i Arsenala odigrali su nerešeno (1:1) u poslednjem meču petog kola Premijer lige u subotu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Arsenal je poveo neverovatnim golom Seska Fabregasa u 13. minutu, a bod "crnim mačkama" doneo je Daren Bent u poslednjim sekundima meča.

Domaći tim imao je inicijativu, desetine neuspešnih centaršuteva, a Arsenal sa igračem manje propustio penal preko Tomaša Rosickog.

Arsenal je na neočekivan način poveo u uvodnim minutima meča. U 13. minutu kapiten „tobdžija“ Sesk Fabregas postigao je retko viđen pogodak. Štoper Anton Ferdinand previše je čekao da ispuca povratnu loptu, kada se odlučio Španac je već stigao i đonom ušao u šut, a lopta se odbila i neočekivao preletela Minjolea, te ušla u gol.

Međutim, Fabregas se ponovo povredio pa je već u 30. minutu napustio teren, a zamenio ga je Tomaš Rosicki. Pretpostavlja se da je povredio koleno prilikom pogotka.

U nastavku su igrači Sanderlenda imali inicijativu, neprekidno pokušavali centaršutevima da stvore šansu ispred Almunije, ali ni jedna lopta nije uspela da prođe pored štopera Arsenala.

U drugom delu "crne mačke" su nastavile u istom tempu, ali je Arsenal preko Šamaka imao najboju šansu. Ipak, Marokanca je zaustavio golman Minjole.

Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Venger je ostao sa deset igrača na terenu. Aleks Song je bio vrlo nervozan tokom celog meča, imao nekoliko neopreznih startova, a u 55. minutu je to ponovio nad Melbrankom i zasluženo isključen.

Ipak, iako sa igračem manje Arsenal je uspeo da nekoliko puta ugrozi gol rivala, a u 74. minutu izboren je i penal. Al Muhamadi je bio neoprezan i sapleo Nasrija, a penal je izveo Rosicki. Međutim, bez imalo samopouzdanja i 20 mečeva bez gola, Čeh je nerezonskim udarcem loptu poslao preko prečke.

Usledila je potpuna inicijativa Sanderlenda u finišu meča, i nekoliko sekundi pre kraja, bukvalno u poslednjem napadu Bent je konačno pogodio. Posle kornera Endija Rida defanzivci Arsenala nisu dobro izbacili loptu, Zenden je pokušao sa ivice kaznenog, lopta seodbila u šest metara odakle Kliši i Košelni nisu uspeli da je izbace, a onda se dokotrljala do Benta koji ju je iz sve snage zakucao u mrežu i doneo veliku radost domaćim navijačima.

Ovo je drugi remi Arsenala u ovoj sezoni, ima i tri pobede, dok je Sanderlend treći put remizirao i osvojio šesti bod.

Rezultati ostalih mečeva petog kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu