Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.05.2010.

22:24

Novi šou Zdravka Mamića

Kontroverzni „izvršni potpredsednik“ zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ponovo je uzburkao javnost svojim izjavama na konferenciji za novinare svog kluba.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Ono što je trebalo da bude rekapitulacija sezone ’modrih’ i gde je trebalo da budu izneti zakljčci sa sednice Izvršnog odbora Dinama, završilo se Mamićevim uobičajenim nastupom gde se, između ostalog, govorilo o „sotonama koje ruše Dinamo i stvaraju veliku Srbiju“.

Konferencija je trajala gotovo sat vremena i prva tema je bila ostavka trenera Krune Jurčića. Mamić se zahvalio Jurčiću na dve uzastopne titule prvaka, poželevši mu sreću u budućem radu.

Nemamo ime novog trenera i nećemo ga imati u skorije vreme. Imaćemo konsultacije unutar Izvršnog odbora gde ćemo sve analizirati i posle toga doneti odluku. Moram da priznam da smo malo poljuljani i oni koji su napisali da nisam u formi – bili su u pravu“, rekao je Mamić.

Dinamu treba uspešan i harizmatičan trener koga će da prihvate i publika i navijači. Moraće da ima autoritet i da bude strah i trepet u svlačionici, a igrači treba da ga prate i kada im kaže da je crno u stvari belo. Trener je najvažnija karika u klubu“, opisao je Mamić idealnog trenera za Dinamo.

Kao prvu želju, Mamić je naveo Zlatka Kranjčara, selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Stranac ne bi prošao u Hrvatskoj. Želim Cicu Kranjčara, on je maskota kluba i najveće ime. Neka krene peške iz Crne Gore i neka uzme svoj klub. I neće Dinamo da pregovara sa Dejanom Savićevićem, sa njim neka razgovara Zlatko Kranjčar. Da mene moj klub zove, ne bih se dvoumio, istog momenta bih i peške krenuo“, rekao je Mamić.

Mamić: "Sotone stvaraju Veliku Srbiju!"

Popularni ’Maminjo’ imao je poneku reč i za druge bivše trenere kluba, Josipa Kužea i Zvonimira Solda.

Kada je Bog digao ruke od Kužea, Dinamo je kao otac i majka stao iza njega. I njemu poručujem, neka peške krene iz Albanije i neka uzme svoj klub. Soldo? Dinamo ga je afirmisao, dao mu je prvi tim posle samo šest meseci i omogućio mu da ostvari bundesligašku karijeru. Ma dobio bi kopito u gu*icu da je izgubio u Splitu, bolje je što je sam otišao jer bi mu ionako dali otkaz“.

Mamić je pogotovo bio „nežan“ prema Nikoli Jurčeviću.

Zoran i ja nikada nismo spominjali novac, ali kada smo već kod toga, Jurčević je tražio novac unapred. I kada je u novinama spomenuta cifra od 200.000 evra poslao je meni i Zokiju SMS – ’Stidite se, znao sam da ste takvi’. Ma ko si ti Nikola Jurčeviću! Dinamo ti je dao priliku, zahvaljujući Zdravku Mamiću danas si u HNS-u i reprezentaciji. Ma zamislite sirotana koji za 200.000 evra mora da trip onog kretena i siledžiju“.

Mamić je Hrvatski sabor nazvao „sotonama“ , dodavši kako žele da naprave „Veliku Srbiju“.



Mamić je siguran da će njegov klub biti uspešan, ko god bio trener.

Ko god bio trener Dinama, bio je i biće prvak. Voleo bih da dođe Cico, želimo sve dinamovce da stavimo pod istu zastavu. Neka me nazove ili ću ja njega, pa ćemo da razgovaramo. Možda i nismo u najboljim odnosima, ali Dinamo je iznad svih“, zaključio je Mamić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu