Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2010.

17:05

Portsmut otišao u stečaj

Engleski Portsmut, zbog dugova od oko 60 miliona funti, postao je prvi klub Premijer lige koji je zbog finansijskih problema otišao u stečaj.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

‘Pompejcima’ je već oduzeto devet bodova zbog čega su na korak od ispadanja u Čempionšip, a u klub će doći finansijski administratori Endrju Andronikou, Piter Kjubik i Majkl Kili koji će imati pravo i da raskinu ugovore sa igračima kako bi ‘skresali’ troškove.

Klub je protekle godine bio u vlasništvu čak četiri različita čoveka, a iako su proteklih nedelja nove četiri strane pregovarale o preuzimanju, dogovor nije sklopljen do četvrtka kada je bio krajnji rok pa je klub, koji je pre samo dve godine osvojio FA Kup, otišao u stečaj.

Tim, koji sa klupe predvodi Avram Grant, trenutno ima samo 16 bodova, a direktori Premijer lige će sledeće nedelje odlučiti kada će bodovi biti zvanično oduzeti.

Igrači i navijači će ipak i dalje imati klub za koji će da se bore i navijaju, a Portsmut već u subotu igra protiv Barnlija, direktnog rivala u borbi za opstanak. Sledećeg vikenda ‘pompejci’ će igrati i četvrtfinalni duel FA Kupa protiv Birmingema.

Strmoglavi pad Portsmuta počeo je pre dve godine po odlasku trenera Harija Rednapa u Totenhem, čoveka koji je klubu doneo prvi trofej posle 58 godina. Odmah posle Rednapa otišli su i napadač Džermejn Defo i vezni igrač Lasana Dijara, dok su na kraju prethodne sezone tim napustili Piter Krauč i defanzivac Glen Džonson. Ovez sezone otišao je i NIko Kranjčar, a proteklog meseca prodati su golman Asmir Begović i defanzivac Junes Kabul. Defo, Krauč i Kranjčar su otišli u Totenhem kod Rednapa koji je dva napadača i doveo u Portsmut, naravno iz londonskog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu