Nova vest
Fudbal

Petak, 15.01.2010.

10:59

Počele pripreme fudbalera Partizana

Fudbaleri Partizana okupili su se u petak u sportskom centru Teleoptik u Zemunu i počeli pripreme za prolećni deo sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' koji brane 'duplu krunu' imaju tri boda zaostatka nakon jesenjeg dela, a tokom skoro mesec dana pauze, dogodile su se krupne promene u igračkom sastavu. Partizan je dogovorio svoje uslove oko transfera Adema Ljajića u Fiorentinu, igrač je u Firenci, a na prozivci nije bilo dva nezamenljiva 'šrafa' u ekipi Gorana Stevanovića (pre njega Slaviše Jokanovića), Đorđevića i Moreire.

Đorđević, koji je najavljivao da bi mogao da se pojavi na prozivci, iako mu je saopšteno da dođe u klub 21. januara, nije se pojavio u Zemunu, ali nije bilo ni Moreire, koji će se ekipi pridružiti u subotu.

Trener Goran Stevanović rekao je tim povodom, da ne želi da priča o onima koji nisu tu ali i objasnio da je Moreira "ostao dan duže jer se vraća iz Gvineje Bisao".

Reizabrani predsednik Dragan Đurić na početku okupljanja obratio se igračima i tom prilikom rekao:

Moramo da ispravimo ono u čemu smo grešili prethodnih meseci, tri boda nisu veliki zaostatak, jer smo znatno bolji od celokupne konkurencije u domaćoj ligi. Što se tiče finansija, to neće biti nikakav problem, igrači ne treba da brinu o tome. Ovom prilikom predstavljam Vam novog člana štaba, Alberta Nađa, čija će pomoć biti izuzetno važna. Disciplina će morati da bude na visokom nivou, mnogo bolja nego prethodnih šest meseci“, rekao je Đurić.

Trener Goran Stevanović najavio je igračima žestok rad na početku pripema.

Želim da svakog dana budemo sve bolji, da svaki trening odradimo maksimalno i da pre svega budemo tim. Imamo veliku obavezu i prema klubu i prema navijačima“.

Partizan će do 21. januara trenirati na terenima SC Teleoptik, a onda sledi put u Antaliju. Druga faza priprema biće obavljena u Turskoj, a zakazano je šest prijateljskih mečeva. Protivnici su rumunski Brašov (24. januar), Rid iz Austrije (27. januar), poljska Polonija (29. januar).

U februaru su na programu još tri meča, Hirošima (Japan) je rival 2. februara, dva dana kasnije igraće se sa bugarskim Liteksom iz Loveča, a poslednja utakmica u Turskoj je sa ukrajinskim Dnjiprom, 6. februara.

Za poslednji deo priprema planiran je boravak u Sloveniji i test mečevi sa lokalnim koprom i italijanskim Udinezeom.

Ostaje nerešeno pitanje igračkog kadra. Pored Nenada Đorđevića 'na izlaznim vratima' je i Lamin Dijara koga žele Turci, dok se za Radosava Petrovića sve ozbiljnije raspituju klubovi iz španske Primere. Od odlaska Dijare zavisi dolazak Abubakara Oumarua, kome je, prema pisanju beogradskih medija, cena porasla, a želja je i nekadašnji kapiten 'crno-belih', Saša Ilić.



Partizan su tokom zimskog prelaznog roka pojačali Radenko Kamberović, Vojislav Stanković, Predrag Mijić i Aleksandar Davidov. Na spisku onih na koje Stevanović računa za prolećni deo sezone su i mladi Jovan Krneta, Nikola Popara i Darko Brašanac, kao i povratnik Aleksandar Lazevski.

Od prvotimaca iz jesenjeg dela šampionata na pripremama su Mladen Božović, Darko Božović, Aleksandar Radosavljević, Marko Jovanović, Marko Lomić, Mladen Krstajić, Srđa Knežević, Radosav Petrović, Almami da Silva Moreira, Branislav Jovanović, Nemanja Tomić, Ljubomir Fejsa, Lamin Dijara, Brana Ilić, Vašington Marijano da Silva i Kleverson Kordoba 'Kleo'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu