Nova vest
Fudbal

Subota, 12.12.2009.

20:04

Zvezda 'petardom' do jesenje titule

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su subotički Spartak 5:2 (3:1) u pretoslednjem meču 15. kola jesenjeg dela sezone u Jelen Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crveno-beli' su ovom pobedom potvrdili titulu jesenjeg šampiona i došli do tri boda prednosti nad aktuelnim šampionom i glavnim rivalom Partizanom pred nastavak šampionata 27. februara. Strelci za Zvezdu bili su Kadu u 24. minut iz penala, Perović u 26. i 54, te Blažić u 28. i Jevtić u 92. minutu. Janjuš je u 13. doneo prednost gostima, dok je Nosković u 76. ublažio poraz.

Meč je počeo u znaku proslave najvernijih zvezdinih navijača "Delija" koji su obeležili 20 godina od formiranja svoje navijačke grupe. Rođenadan ’Delija’ je zvanično sedmog januara, ali su najverniji navijači ’crveno-belih’ protiv Spartaka proslavili jubilej. Na stadionu je bilo više od 14 hiljada gledalaca.

U prvih 15 minuta utakmice Zvezda je propustila tri gol šanse. Prvo je Lekić izbio sam ispred golmana Jovanića, potom je nakon kornera Vilotić prebacio gol, a u 13. minutu Perović je izblokiran na petercu nakon odličnog proigravanja Ninkova.

Za promašene prilike Zvezda je kažnjena već u 14. minutu. Strelac je bio Janjuš koji je odličnim udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao Stamenkovića za 0:1. Bio je to prvi šut Subotičana na utakmici.

Ipak, Zvazda je protiv Spartaka odigrala jednu od najboljih utakmica u polusezoni, a jedan od najzaslužnijih za to bio je Brazilac Kadu koji je lucidnim potezima stvarao puno problema gostima.

Domaćin je do izjednačenja došao već u 24. minutu. Lekić je ušao u kazneni prostor sa desne strane, fudbaler Spartaka Dragan Šarac startovao je, a sudija Bojan Stojanović pokazao je na penal iako je izgledalo da prekršaja nije bilo.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kadu, a već dva minuta nakon penala Zvezda je i povela. Dejan Lekić prihvatio je loptu na levoj strani, prešao jednog igrača Spartaka i šutirao levom nogom iz teške pozicije. Golman Milan Jovanić je uspeo da odbrani, ali je na odbijenu loptu natrčao Perović kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Spartak je u tom periodu bio zatečen dešavanjima na terenu, a ekipa Vladimira Petrovića to je iskoristila i postigla je i treći gol već u 28. minutu. Nemanja Nikolić odlično je proigrao Blažića na desnoj strani, a ovaj je prelepim udarcem iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao golmana Spartaka za 3:1.

Do kraja prvog dela nije bilo više golova, jednu priliku u nadoknadi imali su gosti, ali se strelac prvog gola Janjuš nije snašao.

Na poluvremenu utakmice, na centru terena, publika je pozdravila bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Dejana Ramba Petkovića koji je pre nekoliko dana u dresu brazilskog Flamenga osvojio titulu prvaka države te zemlje.

Drugi deo počeo je prelepom koreogrefijom na ’severu’, a igrači na terenu odužili su se sa još tri gola. U 54. minutu bilo je 4:1, nakon što je odličan centaršut po zemlji Ignjatijevića sa leve strane Slavko Perović pretvorio u gol.

U nastavku utakmice oba trenera napravila su po tri izmene, a najveći aplauz dobio je Kadu koga je zamenio Jevtić.

Spartak je drugi gol postigao 15 minuta pre kraja, a strelac je bio Aleksandar Nosković koji je nekoliko minuta pre toga ušao na teren. Nosković je gol postigao rukom nakon uklizavanja na centaršut Misinija. Konačnih 5:2 postavio je Jevtić u sudijskoj nadoknadi posle lepog solo prodora i dobrog udarca.

Zvezda na pauzu u šamponatu odlazi sa tri boda više od Partizana, a zanimljivo je da su 'crveno-beli' uvek osvajali titulu kada su na sredini prvenstva bili lideri.

Crvena Zvezda: Stamenković, Ninkov, Vilotić (Savić), Djordjević, Ignjatijević, Savio, Nikolić, Blažić, Kadu (Jevtić), Perović (Lazović), Lekić.
Spartak: Jovanić, Puškarić, Šarac, Simović (Bošković), Bratić, Mijić (Misini), Torbica, Janjuš, Veselinović, Poletu (Nosković), Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu