Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.09.2009.

17:11

Adebajor dobio tri meča suspenzije

Napadač Mančester Sitija Emanuel Adebajor neće igrati u naredna tri meča na tlu Engleske, zbog ponašanja na utakmici sa Arsenalom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Adebajor je u utakmici koju su „Građani“ dobili rezultatom 4:2 brutalno udario dojučerašnjeg saigrača Robina van Persija, a disciplinska komisija je procenila da je udarac bio nameran. Adebajor je nešto kasnije postigao gol, koji je proslavio provocirajući navijače Arsenala, što je izazvalo nerede na tribinama. Saslušanje za taj incident biće obavljeno 30. septembar.

Napadač iz Togoa propustiće veliki gradski derbi sa Mančester Junajtedom, koji je na programu u nedelju, utakmicu Karling kupa sa Fulamom sledeće srede, kao i duel sa Vest Hemom 28. septembra.

To će staviti Marka Hjuza u veoma tešku poziciju pred kratki put na Old Traford – zbog povreda van tima će ostati Robinjo, Roke Santa Krus i Bendžani Mvaruvari, a nastup Karlosa Tevesa je pod znakom pitanja.

Adebajor je posle utakmice obrazložio da je startovao na loptu, ali ga je Van Persi optužio za „malicioznost i nameru da načini povredu“.

Posle izuzetno oštrog starta Holanđaninu je na licu ostala rasekotina, ali je Mark Klatenburg propustio da kazni Togoanca.

Incident koji je Adebajor izazvao kasnije tokom meča epilog će dobiti 30. septembra. Togoanac je postigao treći gol za Siti, posle čega je pretrčao bukvalno ceo teren i proslavu obavio ispod tribine namenjene pristalicama gostiju. To je izazvalo eksploziju gneva među Londoncima, obezbeđenje je jedva zaustavilo nerede, a jedan član redarske službe pogođen je u glavu, pa je morao u bolnicu.

Adebajor je posle meča rekao da su ga „ophrvale emocije“ i priznao da je to bio „glup potez“, ali je dodao da su ga navijači Arsenala vređali tokom celog meča. Togoanac se tokom leta iz severnog Londona preselio na istok Mančestera za odštetu od 25 miliona funti.

Nije izvesno kakvu kaznu bi za taj incident mogla da mu izrekne Fudbalska asocijacija. Pre šest godina Gari Nevil kažnjen je sa 5000 funti zbog gesta upućenog navijačima Liverpula kada je Mančester Junajted postigao gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu