Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2009.

13:59

Vojvodina dovodi Alina Stojku?

Prema nezvaničnim informacijama, novosadska Vojvodina pokušaće u predstojećem transfer roku da angažuje nekadašnjeg reprezentativca Rumunije Alina Stojku.

Izvor: B92, Lokalni mediji

Autor:B92, Lokalni mediji

Default images

Dvadesetdevetogodišnji Stojka igra na pozicijama ofanzivnog veznog igrača i za reprezentaciju Rumunije odigrao je 13 utakmica, poslednji put pre šest godina. Karijeru je počeo u Steaui odakle sa 16 godina prelazi u belgijski Anderleht. Poslednjih godinu dana bio je član Muskrona i Brašova.

Sa Anderlehtom je osvojio dve titule prvaka, a 2002. prelazi u Briž sa kojim odmah postaje šampion Belgije.

Tokom 2005. Stojka je nastupao za Sijenu, Nacional iz Bukurešta i Politehniku, u koju je došao na zahtev tadašnjeg trenera Georgija Hadžija. Zbog neprofesionalnog ponašanja, Stojka je poslat u drugi tim, a ubrzo zatim se vraća u Belgiju, u Gent u kome provodi dve godine.

Početkom 2008. provodi tri meseca u Muskronu, odakle prelazi u Brašov za koji nije zabeležio nastup.

U Vojvodini nisu komentarisali eventualni dolazak Stojke u redove novosadskih ’crveno-belih’, kao ni tok pregovora sa Portugalcem Paulom da Koštom, Branislavom Trajkovićem iz Hajduka i Danijelom Gašićem iz Napretka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu