Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.01.2009.

18:48

Jokanović ostaje trener Partizana

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić demantovao je da su članovi Upravnog odbora kluba raspravljali o statusu trenera Slaviše Jokanovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Partizan ostaje sa trenerom koji je prošle sezone osvojio duplu krunu i prvo mesto u jesenjem delu šampionata. To je pitanje o kojem nismo ni razgovarali", rekao je Đurić posle dvoipočasovne sednice Upravnog odbora. Predsednik Partizana je potvrdio da su 'crno-beli' od Mančester Junajteda dobili 17 miliona evra za prelazak Zorana Tošića i Adema Ljajića na 'Old Traford'.

Đurić je ocenio da je rekordan transfer dvojice fudbalera veliki uspeh Partizana i srpskog fudbala.

"Njihov odlazak je veliki dan za istoriju Partizana, ali je važan i za srpski fudbal i našu državu. Njih dvojica će biti naši ambasadori u Evropskoj uniji i dokazaće da srpski fudbal i srpska država zaslužuju mesto u Evropi", rekao je Đurić.

Iako je bilo nagađanja u pojedinim medijima o visini transfera, potvrđeno je da on iznosi 17 miliona evra, što je najveća svota u istoriji Partizana i jedna od najvećih u istoriji srpskog fudbala. Đurić je dodao da je rukovodstvo Partizana uspelo da smanji procenat od transfera koji je na osnovu prethodnog dogovora pripadao Banatu, Tošićevom nekadašnjem klubu, sa 50 na 25 odsto.

Đurić je demantovao da će levi bek Ivan Obradović napustiti klub, ali je rekao da je UO Partizana dao dozvolu Brazilcu Antonelu Žuki da može da stupi u pregovore sa zainteresovanim klubovima.

"Obradović sigurno neće da ide iz kluba, iako je imao pet-šest ponuda. UO je za Žuku dao saglasnost, jer na toj poziciji imamo Ljubomira Fejsu. Takođe, izvestan je odlazak Đorđa Lazića u ukrajinski Metalurg".

Predsednik Partizana rekao je i da su pregovori sa Brazilcem Vašingtonom, napadačem Rada Branom Ilićem i fudbalerom sredine terena ekipe Mogrena Nikolom Vujovićem pri kraju, i da bi njih trojica za nekoliko dana trebalo da potpišu ugovore sa crno-belima.

Đurić je rekao i da će najbolji igrač u prošloj sezoni Almami Moreira, kojem ugovor ističe za šest meseci, najverovatnije produžiti saradnju sa klubom na još dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu