Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2008.

13:03

Moreira za B92: "Samo pobeda"

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak u Beogradu sa Standardom iz Liježa u borbi za opstanak u Ligi UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle dva poraza, od Sampdorije i Štutgarta, 'crno-bele' bi samo pobeda nad Belgijancima ostavila u trci za prolaz u sledeću rundu. "Pred nama je najbitnija utakmica sezone. Igramo u takmičenju u kojem je svaki bod bitan, a nama su potrebna tri", rekao je Almami Moreira.

Duel Partizana i Standarda za Moreiru će biti poseban, s obzirom da je 4 sezone nosio dres kluba iz Liježa i kao i sada u Humskoj postao ljubimac belgijskih navijača. Ipak, ove jeseni jedan od najboljih fudbalera Partizana razmišlja isključivo o šansama prvaka Srbije za prolazak u sledeću fazu takmičenja.

"Protiv Standarda nam bod ništa ne znači. Izgubili smo obe dosadašnje utakmice i ostaje nam da se nadamo pobedi i zatim još jednoj odličnoj utakmici u Sevilji. Ipak, prvo da pobedimo Standard", kaže Moreira za B92.

Antonelo Žuka i Lamine Dijara takođe su svesni da Partizan u četvrtak igra ključni meč sezone.

"Očekuje nas veoma težak meč. Poštujemo Belgijance, ali moramo da pobedimo, ukoliko želimo da ostanemo u igri. Ovaj meč za nas je kao finale", rekao je Žuka.

"Nemamo drugi izbor. Izgubili smo dve utakmice, igramo kod kuće i idemo na pobedu", jasan je bio Dijara.

Partizan je pred mečeve 3. kola grupe C jedini tim bez bodova. Sampdorija, Sevilja, Standard i Štutgart imaju po 3.

Utakmica Partizan – Standard na programu je u četvrtak, od 20,45h. U isto vreme, u Đenovi se sastaju Sampdorija i Štutgart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu