Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.10.2008.

14:11

Ljajić se vratio iz Mančestera

Fudbaler Partizana Adem Ljajuć vratio se u Beograd posle šest dana provedenih u Mančesteru gde je bio gost Mančester Junajteda.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

17-godišnji fudbaler ’crno-belih’ bio je impresioniran svojim boravkom u kampu aktuelnog prvaka Evrope. Pored toga što je bio gost kluba, Ljajiću se pružila prilika da trenira sa najvećim zvezdama ’crvenih đavola’, kao i da upozna menadžera Aleksa Fergusona.

Bilo je odlično, neverovatno iskustvo, naročito ako se zna da sam bio jedini gost slavnog kluba u tom periodu. Trenirao sam sa ’B’ timom dok su glavne zvezde bile odsutne zbog obaveza u reprezentacijama. Kada su se vratili imao sam priliku da treniram rame uz rame sa Kristijanom Ronaldom

Ljajić je opisao treninge kojima je prisustvovao.

Prvog dana po povratku reprezentativaca, samo smo lagano trčali, kasnije vozili bicikl, radili u teretani. Osećaj druženja sa Nemanjom Vidićem, Riom Ferdinandom, Rajanom Gigsom i ostalim zvezdama zaista je teško opisati rečima

Mladi talentovani fudbaler prisustvovao je utakmici Premijer lige u kojoj je Mančester Junajted savladao Vest Bromvič Albion sa 4:0.

Nemam reči da opišem koliko sma zadovoljan, bilo je fantastično. Stigao sam čak i da se fotografišem sa legendarnim Gigsom i Bugarinom Berbatovim“.

Kao jedan od najvećih utisaka, Ljajić ističe i upoznavanje sa jednim od najtrofejnijih trenera svih vremena, Aleksom Fergusonom.

Upoznao sam se i sa ser Aleksom Fergusonom, bio sam zaista impresioniran onog trenutka kada sam kročio u kancelariju. Do legendarnog menadžera odveo me je Budimir Vujačić, skaut Mančester Junajteda za tržište jugoistočne Evrope. Njemu dugujem veliku zahvalnost za period posle kojeg mogu da kažem da sam delimično ostvario san“.

Strani mediji porede Ljajića sa Brazilcem Kakom, procenjujući da se njegova tržišna cena kreće oko devet miliona evra, ali fudbaler Partizana rekao je da ne obraća previše pažnje na te priče.

Taj detalj u ovom času zaista me ne interesuje. Okrenut sam obavezama u Partizanu, želim da ostavim dubok trag u Srbiji i tek kada igrački sazrim pokušam da iskustvo stečeno, između ostalog i tokom šestodnevnog boravka u Mančester Junajtedu, pretočim u kvalitetne igre u inostranstvu. Mančester Junajted je prošlost, sada mi je u glavi samo utakmica sa Sampdorijom. Nadam se da ćemo pobediti i napraviti lep početak u Ligi UEFA“, završio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu