Nova vest
Fudbal

Petak, 25.07.2008.

22:21

Robinson prešao u Blekburn

Golman totenhema i engleske reprezentacije Pol Robinson potpisao je petogodišnji ugovor sa Blekburnom vredan tri i po miliona funti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dvadesetosmogodišnji Robinson je imao lošu proteklu sezonu, pošto je zamenjen i na mestu prvog golmana londonskog tima i na mestu čuvara mreže nacionalnog tima. Pre mesec dana menadžer Totenhema Huande Ramos u klub je doveo i novog golmana, Gomeša iz PSV Ajndhovena. Bivši golman Lidsa Robinson biće zamena za Breda Fridela, koji će najverovatnije preći u Aston Vilu.

Robinson je prvo pojačanje koje je u Blekburn doveo novi menadžer Pol Ins, i to uz obilje kontravenrzi.

Iako je Robinson devet godina mlađi od iskusnog Fridela, Fridelov učinak prošle sezone bio je mnogo bolji nego Robinsonov, pošto Englez nije dosta igrao.

Loša partija koju je pružio u januaru u utakmici protiv Redinga bila je dovoljna Ramosu da ga na deset mečeva zameni Radekom Černijem.

Robinson se klubu iz severnog Londona priključio maja 2004. godine za sumu od milion i po funti, dok je i juna te godine debitovao za Englesku.

Bio je prvi golman i na Svetskom prvenstvu 2006, ali je posle poraza od Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2008. zamenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu