Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.04.2007.

22:43

Esijen uveo Čelsi u polufinale

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u treće polufinale Lige šampiona u četiri godine. Oni su u revanš meču četvrtfinala bili bolji na gostovanju od Valensije 2:1, pa su dalje otišli sa ukupnih 3:2, pošto je u prvoj utakmici u Engleskoj bilo 1:1. Golove za Čelsi postigli su Ševčenko u 52. i Esijen u 90. minutu, a za Valensiju Morijentes u 32. minutu. Čelsi će u polufinalu verovatno igrati protiv Liverpula, koji u duelu sa PSV-om ima prednost od tri gola iz prvog meča.

Trener Čelsija Žoze Murinjo na ovom meču nije mogao da računa samo na Robena, dok je, s druge strane, trener Valensije Kike Sančes Flores imao mnogo više problema pošto za Valensiju nisu mogli da igraju Marčena i Navaro, zbog suspenzije, i Visente, zbog povrede.

Valensija je utakmicu počela dosta oprezno i iz kontri je vrebala priliku. Domaći su u 9. i 10. minutu zapretili iz prekida, ali je Čeh bio koncentrisan. Englezi uzvraćaju u 21. minutu, ali je Balakov udarac glavom posle kornera Kanjizares lako ukrotio, a u međuvremenu su Esijen i Balak zaradili žute kartone. Čelsi je u tim trenucima imao mnogo više loptu u nogama, ali je u 30. minutu Morijentes, upravo iz odličnog kontranapada, pogodio stativu.

Samo dva minuta nakon pogođene stative, Morijentes je doveo domaćina do prednosti. Hoakin je odlično centrirao sa desne strane, lopta je preletela tri igrača Čelsija, a na nju je uklizao bivši igrač Liverpula za 1:0. U 34. minutu „slepi miševi“ su mogli i do 2:0, ali je Morijentesov udarac, koji bi sigurno završio u mreži, izblokirao Ešli Kol. U 40. minutu Čelsi uzvraća, ali je Drogbin udarac glavom Kanjizares odbranio fenomenalnom paradom, pa se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću Valensije.

Žoze Murinjo je na početku drugog poluvremena umesto Dijare u igru ubacio Džoa Kola, a to je urodilo plodom nakon samo 7 minuta drugog dela. Ubačenu loptu u kazneni prostor Balak spušta za Drogbu, čiji šut je izblokiran, ali se lopta odbija do Ševčenka, koji postiže gol za 1:1. Čelsi i nakon postignutog gola nastavlja sa napadima, ali bez izglednih prilika, a Ajala i Moreti su u tom periodu zaradili javne opomene.

U 79. minutu Angulo je iz dosta dobre prilike šutirao pored gola, a u 84. minutu je Kanjizares ponovo fenomenalno intervenisao nakon slobodnog udarca Frenka Lamparda. Taman kada su svi na Mestalji očekivali produžetke desio se šok za domaće navijače, pošto je Esijen u poslednjem minutu utakmice jakim udarcem po zemlji savladao Kanjizaresa i doneo svom timu veliku radost. Murinjo je do kraja, u maniru iskusnog stručnjaka, sa dve izmene potrošio vreme, pa će se u polufinalu Lige šampiona ove sezone verovatno igrati engleski derbi Čelsi – Liverpul.

Sastavi:

Valensija: Kanjizares, Migel, Ajala, Moreti, Del Orno, Hoakin, Albelda, Albiol (od 72. Vijana), Silva, Morientes (od 65. Angulo), Vilja.

Čelsi: Čeh, Dijara (od 46. Džo Kol), Karvaljo, Teri, Ešli Kol, Obi Mikel, Esijen, Lampard (od 93. Makelele), Balak, Ševčenko (od 93. Kalu), Drogba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu