Nova vest
Fudbal

Petak, 09.02.2007.

17:42

Kapelo: "Skidam kapu Bekamu"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fabio Kapelo objasnio je zašto je odlučio da vrati Dejvida Bekama u tim Reala za subotnji meč sa Sosijedadom.

Kapelo je rekao da ga je Bekamov profesionalizam ubedio da povuče svoju izjavu kako Englez više nikada neće da zaigra za Real, posle objavljivanja da će da pređe u LA Galaksi na kraju sezone.

„Imali smo sumnje kada je potpisao tako bitan ugovor sa Amerikancima“, rekao je Kapelo na konfereneciji za novinare.

„Sumnjali smo da će moći da trenira sa istim entuzijazmom posle toga, ali on je trenirao savršeno. Uvek je imao punu podršku svojih saigrača. Ponašao se kao veliki profesionalac i sada se vraća u ekipu“.

„Računaću na njega do kraja sezone“.

Kapelo, čija pozicija je ugrožena posle vezanih poraza u ligi, rekao je da je odluka samo njegova i da nije bio pod pritiskom niti od strane igrača niti od strane uprave kluba.

„Skidam kapu Bekamovom zalaganju i stavu. Pametno je ispravljati stvari kada se naprave greške. Pričao sam sa njim prošle nedelje i danas takođe. Svi smo vrlo zadovoljni“.

Kapiten kluba Raul, vezni igrač Guti i nekoliko drugih prvotimaca stali su  u odbranu Bekama poslednjih nekoliko nedelja, smatrajući da on treba da igra do isteka svog ugovora.

31-godišnji fudbaler je nedavno izjavio kako očajnički želi da opet igra za Real.

„Veoma mi je teško pošto želim da pomognem timu“, izjavio je za sportski dnevnik Marku.

„Očajnički želim ponovo da igram, ne znam da li ću, ali moram da nastavim sa treninzima. Želim da odem iz kluba na pravi način“.

Španski mediji su ukazivali na činjenicu da i drugi igrači kao što su Barselonin Havier Saviola i Valensijin Roberto Ajala i dalje igraju za svoje klubove, iako im ugovori ističu na kraju sezone.

Bekamov poslednji nastup za Real bio je kada je ušao kao izmena u porazu od Deportiva La Korunje 7. januara, par dana pre nego što je objavio da je potpisao petogodišnji ugovor sa LA Galaksijem vredan 250 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu