Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.07.2009.

17:53

Srbija u polufinalu sa Ukrajinom

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva gde će igrati protiv domaćina Ukrajine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Aleksandra Stanojevića pobedio je u 3. kolu Tursku u Marijupolju, sa 1:0 (1:0) golom Danijela Aleksića u 17. minutu. To je druga pobeda Srbije u grupi ‘B’, pa su ‘orlići’ sa 7 bodova osvojili prvo mesto u grupi i u polufinalu će igrati protiv drugoplasiranog tima grupe ‘A’. Srbija je prethodno trijumfovala nad Španijom i remizirala sa Francuskom.

Srbija je do vođstva stigla već u 17. minutu posle fantastične akcije. Do kraja duela zatvorenom igrom, Srbi nisu previše želeli da rizikuju, s obzirom da im je za polufinale bio dovoljan i jedan bod.

Turci su se isticali grubom igrom, pa su tako zaradili jedan crveni i šest žutih kartona.

Srbija će polufinalni duel igrati 30. jula u Marijupolju. Druga pozicija u grupi pripala je Francuskoj, koja je u poslednjem kolu savladala Španiju sa 1:0.

Gledalaca: 2.000. Sudija: Nijhus (Holandija). Crveni karton: Šimsek (Turska).
Srbija:
Kirovski, Miljković, Blagojević, Medojević, Crnoglavac, Aleksić (Cakić), Milić (Djuričić), Ljajić, Cvetković, Matić (Ivković), Milanović.
Turska: Emirhan, Kurtuluš, Ček (Jildrom), Aziz (Ozevin), Osmanoglu, Ajdoglu, Ajik, Torun, Gungor (Ajbalak), Šimsek, Ujsal

U grupi ’A’ Ukrajina je savladala Švajcarsku sa 1:0, dok je Engleska deklasirala Sloveniju sa 7:1. Posle tri kola Engleska i Ukrajina su skupile po pet bodova, Švajcarska ima četiri, a Slovenija jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu