Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.11.2013.

23:30

LŠ: Borusija mora da pobedi

U utorak se igraju prvi mečevi petog kola Lige šampiona, a u centru pažnje biće duel Borusije i Napolija u Dortmundu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Italijanima bi bod bio ravan plasmanu u nokaut fazu takmičenja, dok Borusija mora da pobedi i da se u poslednjem kolu nada novom kiksu rivala.

Zanimljivo je i u ostalim grupama, Šalke i Bazel se bore za drugo mesto u grupi E, Zenit i Porto su u istom ratu u grupi G, a Milan i Ajaks u grupi H.

U grupi E, Šalke gostuje Steaui koja ima teoretske šanse da stigne do druge pozicije, dok je u nezavidnom položaju Bazel koji čeka Čelsi i u slučaju poraza, a pobede Nemaca, ekipa iz Gelzenkirhena bi išla dalje.

U grupi F, Arsenal ima meč loptu protiv Olimpika iz Marseja, dok će se u drugom meču voditi pomenuti rat na Vestfalenu, jer je razlika između dva tima tri boda, a Napoli je slavio na startu sezone u prvom duelu.

U grupi G, Atletiko bez opterećenja putuje u Sankt Peterburg gde Zenit ne sme da gubi bodove, jer Porto čeka otpisanu Austriju.

U grupi H, u Amsterdamu gostuje Barselona koja je pratkično u nokaut fazui, a u sigurnu pobedu Katalonaca uzda se Milan koga čeka teško gostovanje Seltiku.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:
20.45 Steaua – Šalke
20.45 Bazel – Čelsi
TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2

Grupa F:
20.45 Arsenal – Olimpik Marsej
20.45 Borusija Dormund – Napoli
TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Borusija 6, Marsej 0

Grupa G:
18:00 Zenit – Atletiko Madrid
20.45 Porto – Austrija Beč
TABELA: Atletiko 12, Zenit 5, Porto 4, Austrija 1

Grupa H:
20.45 Seltik Milan
20.45 Ajaks Barselona
TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona, fudbaleri Borusije iz Dortmunda moraju sutra na svom terenu da pobede Napoli kako bi sačuvali šanse za osminu finala, a u sličnoj situaciji je i Milan uoči gostovanju Seltiku u Glazgovu.

Borusija je do sada u takmičenju u F grupi sakupila samo pet bodova, a otežavajuća okolnost je što je Napoliju dovoljan i bod da osigura plasman medju 16 najboljih.

"Milioneri" su u subotu u duelu sa Bajernom na svom terenu doživeli "nokaut" (0:3) i potrebna im je injekcija samopouzdanja.

"Nedostajali su nam golovi protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sutrašnja utakmica mnogo važnija za Borusiju. Moramo, kako znamo i umemo da pobedimo Napoli", rekao je golman Borusije Roman Vajdenfeler.

U drugoj utakmici ove grupe fudbaleri Arsenala dočekaće poslednjeplasirani Olimpik iz Marseja. "Tobdžijama" je takođe dovoljan bod na Emirejtsu kako bi obezbedili osminu finala. Gosti će biti oslabljeni neigranjem Andrea Ajua.

"Glavni problem je što vidim da svi misle da ćemo lako pobediti Marsej. Oni nisu osvojili nijedan bod, ali biće teško. Moramo da budemo pažljivi da se ne bismo okliznuli i onemogućili sebi plasman u narednu rundu", rekao je Santi Kasorla.

Šansu da sa pozicije broj 1 prođe u osminu finala imaće i Čelsi, koji gostuje Bazelu. "Plavci" menadžera Žozea Murinja imaju i dodatni motiv, jer hoće da se revanširaju Švajcarcima, koji su ih savladali na Stamford Bridžu.

"Imamo mnogo utakmica u decembru i ako bismo mogli da imamo jednu manje, a to je meč protiv Steaue, bilo bi od pomoći. Pokušaćemo da pobedimo Bazel. Nije bio dobar osećaj posle poraza od Bazela kod kuće, tako da ćemo pokušati da pobedimo tim koji je nas pobedio na Stamford Bridžu", rekao je Žoze Murinjo.

U londonskoj ekipi trebalo bi da bude i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, ali neće biti Davida Luza koji je povredio koleno tokom vikenda u Premijer ligi. Na terenu bi mogao da se nađe i Fernando Tores.

Nemački Šalke gostuju u Bukureštu u drugoj utakmici E grupe, a pobedom bi, u slučaju da Bazel izgubi od Čelsija stigao do osmine finala.

Madridski Atletiko već je obezbedio plasman medju 16 najboljih na Starom kontinentu, a u ovom kolu gostuje ruskom Zenitu u Sankt Peterburgu.

"Jorgandžije" su u odličnoj formi, prošlog vikenda su savladali Hetafe sa 7:0 u Primeri. Ruskoj ekipi dobar rezultat je preko potreban za osvajanje drugog mesta, pošto trenutno ima samo bod više od Porta.

Zenit je u krizi rezultata, proteklog vikenda poraženi je od Rostova na svom terenu 2:0, ali se verovatno uzdaju i u rusku zimu kao saveznika protiv tima iz tople Španije.

Porto u ovom kolu dočekuju debitanta u LŠ, bečku Austriju i ne bi trebalo da imaju problema da stignu do bodova. Međutim, Portugalci ne smeju da potcene rivala, jer bi u slučaju kiksa bili daleko od druge faze LŠ.

Ekipa Milana u H grupi gostuju Seltiku u Glazgovu, a treneru Masimilijanu Alegriju ovo bi mogla da bude jedna od poslednjih šansi da sačuva posao.

"Učiniću sve da Milan ponovo počne da pobedjuje u Seriji A, Ligi šampiona i kupu. Nisam još ostao bez ideja, ali razumem bes navijača pošto ekipa nije pobedila tokom prethodnog meseca", rekao je Alegri.

Rosoneri igraju očajno u Seriji A i trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli sa samo 13 bodova, tri više od Sampdorije koja je u zoni ispadanja.

Ekipa Barselone će u drugoj utakmici ove grupe u Amsterdamu gostovati Ajaksu, a Kataloncima je i bod dovoljan da bi obezbedili prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu