Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.12.2010.

22:50

Partizan odbio 6 miliona za Savića

Mladi štoper Stefan Savić je za samo tri meseca svojim igrama u dresu Partizana u Ligi šampiona privukao pažnju velikih evropskih ekipa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odranije je poznato da Savićeve igre prate Šahtjor, CSKA i Roma, a da se uključio i Čelsi. Šahtjor je navodno već poslao ponudu od šest miliona evra, ali je šampion Srbije to odbio.

"Savić nije na prodaju. On će ostati u klubu najmanje dve godine. Stefan je budućnost Partizana i njegova cena će dostići deset miliona evra", rekao je predsednik "crno-belih" Dragan Đurić.

Daleko ispred Savića u redu za odlazak su Kleo, Radosav Petrović i Marko Jovanović, posle čijih bi transfera, uz zaradu od Lige šampiona, srpski prvak da bude miran što se tiče finansija.

Tako bi mogao da lako odbija, u stilu Zdravka Mamića, visoke ponude dok Savić ne dostigne cenu koju mu "crno-beli" predviđaju za godinu-dve.

Inače, Šahtjor je prvi klub u Ligi šampiona koji je mogao na licu mesta da se uveri u Savićeve kvalitete, pošto je on upravo u Donjecku, u prvom kolu, debitovao na velikoj sceni za Partizan.

Tada je pružio, prema opštem mišljenju, sjajnu partiju, koja nije promakla oku “rudarovih” čelnika. Uz to, crnogorski reprezentativac je sa svega 19 godina pokazao raskošan potencijal, pa je samim tim posebno interesantan klubovima širom kontinenta.

Ni u UEFA nisu bili imuni na igre koje je na tri utakmice Lige šampiona pružio Stefan Savić, pa su njegov izbor među otkrovenjima elitnog kupa obrazložili rečima.

"Nije lako štoperu da impresionira kada igra u timu koji je primio 13 golova na šest utakmica, ali baš to je uspelo ovom momku od 19 godina, koji je na sebe skrenuo pažnju najvećih klubova Evrope. Njegova impresivna partija na premijeri protiv Šahtjora u Donjecku dodatno je naglasila koliko je veliki talenat crnogorskog reprezentativca. Miran, snažan u skoku i na zemlji, siguran u igri sa veznim redom i retko kada na pogrešnoj nozi", opisali su Savića na sajtu UEFA.

Na zvaničnom klupskom sajtu Partizana u toku je glasanje posetilaca za najboljeg fudbalera "crno-belih" u 2010. godini.

Iako anketa još nije gotova, pobednik je skoro sigurno Brazilac Kleo. Sjajni napadač je do ponedeljka u podne, dobio 47.8 odsto glasova (više od 3.000), a daleko iza njega slede Mladen Krstajić (10.1), Almami Moreira (9.7) i Saša Ilić (8.6).

Načelan dogovor Partizana i Boke juniors da odigraju prijateljski meč u Beogradu najverovatnije će biti realizovan na leto.

Direktor argentinskog velikana nedavno je bio gost srpskog prvaka, i tom prilikom je postignut okvirni sporazum da duel “parnog valjka” i tima iz Buenos Ajresa bude otvaranje sezone i ujedno generalna proba Partizana za početak kvalifikacija, kako se nadaju u Humskoj, ponovo za Ligu šampiona.

Naruku ide činjenica da se Boka juniors tokom leta uglavnom priprema u zapadnoj Evropi, pa joj “izlet” do Beograda na dva dana ne bi predstavljao problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu