Nova vest
Fudbal

Petak, 16.11.2012.

12:35

Zvezda i Partizan bili bez struje

Dan pred 143. "večiti derbi“ fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan isključena je struja tokom prepodneva u petak.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju radnici Elektrodistribucije Beograd isključili su struju prvo fudbalskom klubu Partizan, a zatim i Crvenoj zvezdi.

Dug Partizana iznosi 19 miliona dinara, i od čega je 12 miliona za stadion u Humskoj, dok se preostali deo duga odnosi na sportski centar Teleoptik.

Interesantno je da je upravo EPS bio sponzor "crno-belih“ pre dve godine u Ligi šampiona.

Dug kluba iz Ljutice Bogdana mnogo je veći i iznosi 50 miliona dinara, ali je na "Marakani" uključena struja pola sata pošto je isključena, pošto su 'crveno-beli' obavestili EPS da su potpisali sporazum o izmirenju dugova na rate. Partizan ima sličan sporazum sa tom kompanijom.

143. "večiti derbi“ igra se u subotu od 19 časova na stadionu Crvene zvezde.

Deo duga odmah plaćen, derbi se sigurno igra

Portparolka Elektrodistribucije Beograd Sandra Alagić rekla je da su dva njaveća srpska kluba dobila nalog o isključenju i da su pola sata bili bez struje.

"Predstavnici finansija oba kluba su odmah reagovali, platili deo duga i sve je rešeno. Apelujem na sve potrošače da na vreme izmire svoje obaveze i da ne čekaju isklučenja, jer ćemo na taj način izbeći svaku neprijatnost", rekla je Tanjugu Alagić.

Ona je dodala da ne zna tačno o kolikoj sumi je reč, i da ne postoji mogućnost novih isključenja i eventualnog neodigravanja sutrašnjeg večitog derbija.

Portparol Partizana Nenad Danilović rekao je da crno-beli EDB duguju oko 12 miliona dinara.

"Radi se o dugu za struju koje ima Sportsko društvo Partizan, u čijoj nadležnosti se nalazi stadion. Mi smo kao fudbalski klub do sada pomagali ostale sekcije sportskog društva i sve ćemo učiniti da tako bude i sada. Radi se o dugu od oko 12 miliona dinara", rekao je novanarima na stadionu Danilović.

B92 saznaje da je Crvena zvezda pre tri meseca dobila reprogram duga. Danas je klub platio prvu ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu