Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2015.

20:20

LE: Voša ubedljiva, minimalac Čuke

Vojvodina i Čukarički ostvarili su pobede u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Crveno-beli iz Novog Sada su ubedljivo savladali letonski Spartaks 3:0, što bi trebalo da bude dovoljno za plasman u naredni krug.

Crno-beli tim sa Banovog brda su tek iz penala uspeli da zatresu mrežu Gabale, pa ih u Azerbejdžanu očekuje težak posao kako bi se i oni našli u trećem kolu.

Liga Evrope, kvalifikacije:

Vojvodina – Spartaks 3:0 (2:0)
Stanisavljević 7, Mrdaković 16, Mickevič 88ag

Vojvodina: Žakula – Nastić, Đurić, Pankov, Vasilić – Sekulić, Maksimović – Stamenić, Stanisavljević, Ivanić – Mrdaković
Spartaks: Kolinko – Slampe, Bulvitis, Nazarenko, Abdultaofik – Mickevič, Kazacoks, Maksimenko, Vivakva – Ulimbasevs – Stugli

Čukarički – Gabala 1:0 (0:0)
Stojiljković 53p

Čukarički: Stevanović – Brežančić, Pjasentin, Ostojić, Stojković – Janković, D. Srnić – S. Srnić, Bojić, Pavlović – Stojiljković
Gabala: Bezotošnij – Abasov, Santoš, Vernidub, Rikardinjo – Sadikov – Zenjov, Floresku, Gaj, Husejnov – Antonov

Tok mečeva:

Revanš mečevi u Letoniji i Azerbejdžanu su za sedam dana.

22:26 Kraj utakmice, Čukarički je pobedio Gabalu 1:0!

Beograd 90+2' Sjajna šansa za Čuku, posle dobre kontre Mirosavljević se našao u poziciji za šut, dobro je gađao, ali je lopta ipak otišla za malo pored gola.

22:19 Kraj utakmice, Vojvodina je savladala Spartaks 3:0!

Beograd 85' Čukarički traži još jedan gol koji će mu olakšati revanš, ali Gabala je i dalje u "bunkeru"

Novi Sad 88'
Vojvodina vodi 3:0! Iako je igra dva tima najavljivala miran kraj meča, Voša je stigla do trećeg pogotka, zahvaljujući autogolu Mickeviča.

Nakon neuspelog prodora Ivanića po levoj strani, Pukšarić je ubacio loptu na peterac gde je Ožegović bio među trojicom rivala, lopta ga je proletela, ali je vezista Spartaksa loše reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

Novi Sad 85' Voša povremeno preti s distance, ali je sve izvesnije da će se meč završiti rezultatom iz prvih 15 minuta.

Beograd 73'
Na Banovom brdu se igra u istom ritmu, Čukarički traži drugi gol, dok gosti vrebaju šansu iz kontre.

Novi Sad 77' Odličan pokušaj Ivanića sa distance, Ožegović mu je "sklonio" sa puta jednog štopera gostiju, ali lopta odlazi pored gola.

Beograd 66' Sjajna šansa za Čukarički, posle akcije po desnoj strani, lopta je stigla u peterac do Stojiljkovića, on je izblokiran, nakon čega je odigrao povratnu, ali je i šut njegovog saigrača blokiran.

Novi Sad 64' "Lale" u potpunosi kontrolišu meč, ne dozvoljavaju rivalu da dođe u priliku za gol, dok strpljivo čekaju šansu da uvećaju prednost.

Beograd 53' Čukarički vodi 1:0! Brđani su iz penala postigli gol preko Nikole Stojiljkovića.

Prethodno je Slavoljub Srnić odigrao sjajni dubli pas sa saigračem iz napada, jedan igrač Gabale je uklizao, a iako nije zakačio veznog igrača Čuke, domaćin je dobio penal.

Novi Sad 56' Nema uzbuđenja na Karađorđu, Vojvodina ne želi da rizikuje i ispusti stečeno vođstvo, dok gosti deluju nemoćno sa lotom u nogama.

Beograd 47' Čukarički nastavlja u istom ritmu, ali teško prolaze bunker gostiju

21:35 Nastavljen je i duel na Banovom brdu

Novi Sad 49' Miran početak drugog dela utakmice na Karađorđu, gosti pokušavaju da pronađu put do gola Voše, koja vreba šansu iz kontranapada.

21:30 Nastavljen je meč u Novom Sadu.

21:17 Poluvreme na oba meča – Vojvodina vodi 2:0, Čukarički igra bez golova.

Beograd 44' Breženčić umalo da slučajno postigne evrogol. Centrirao je sa leve strane, lopta je išla pod prečku, ali je golman Gabale uspeo da je zaustavi.

Novi Sad 40' Stativa Vojvodine! Sjajna akcija Novosađana po desnoj strani, Mrdaković dobija loptu na visini peterca, savladao je golmana rivala, ali je pogodio okvir gola.

Beograd 34' Prvi šut igrača Čukaričkog u okvir gola. Stojković je ubacio loptu sa desne strane, Stojiljković je uspeo da je zahvati iako mu je išla iza leđa, ali nedovoljno snažno, pa Bezotošnij lako hvata loptu.

Beograd 30' Čuka je sve opasnija, u roku od jednog minuta imala je dve odlične šanse. Prvo je Stojiljković suviše oklevao iskosa sa desne strane na desetak metara od gola, izborio je samo korner, posle koga Ostojić najviše skače, ali lopta odlazi pored stative.

Beograd 26' Najbolja šansa za Čukarički, kapiten Rajko Brežančić je sjajno gađao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla za malo pored gola.

Novi Sad 27' Vojvodina u potpunosi kontroliše tempo na Karađorđu, Letonci su potpuno zaustavljeni, dok "lale" vrebaju novu grešku.

Beograd 21' Čukarički je preuzeo inicijativu, kruže "Brđani" oko kaznenog prostora Gabale, ali nema prolaza do gola.

Novi Sad 16' Vojvodina vodi 2:0! Miljan Mrdaković koristi veliku grešku gostiju i loptu šalje kroz noge golmana Kolinka, za ogromnu prednost svog tima.

Novi Sad 16' Dobra šansa za Spartaks, ali šut glavom odlazi pored gola.

Beograd 9' Gabala kontroliše ritam meča na Banovom brdu, gosti su nekoliko puta zapretili, ali bezopasno.

Novi Sad 7' Vojvodina vodi 1:0! Aleksandar Stanisavljević postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane.

Stanisavljević je i u prošlom kolu protiv MTK postigao gol iz slobodnog udarca na Karađorđu.

20:30 Miran početak meča u Novom Sadu, timovi se tek spremaju za start na Banovom brdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu