Nova vest
Fudbal

Petak, 15.07.2016.

12:50

Partizan čekaju Skandinavci, Voša može na Rašovića

Partizan ide u Skandinaviju, Vojvodina može na Vuka Rašovića, a na sever Evrope će i Čukarički ukoliko izbore treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan čekaju Skandinavci, Voša može na Rašovića
Foto: StarSport

Crno-beli će u slučaju slavlja u Lubinu u četvrtak, igrati sa boljim iz dvomeča u kojem je danski Senderjiske savladao norveški Stremsgudse 2:1 u prvom meču.

Novosađani će u slučaju da prođu Velšane igrati sa boljim iz duela u kojem su Dinamo Minsk našeg Vuka Rašovića i Sent Patriks igrali 1:1 u Belorusiji.

Ukoliko Čukarički uspe da nadoknadi dva gola zaostatka protiv mađarskog Videotona, u trećem kolu bi igrao verovatno igrao sa Mitjilendom, koji je u prvom meču sa 3:0 savladao Vaduc iz Lihtenštajna.

Partizan je u prvom meču drugog kola remizirao 0:0 za poljskim Zaglembjem, Vojvodina je minimalnim rezultatom savladala Konas Ki iz Velsa, dok je Čukarički poražen od Videotona 2:0 u Mađarsoj.

LE, 3. kolo kvalifikacija:
Partizan/Zaglembje (0:0) – Senderjiske/Stremsgudse (2:1)

Senderjiske je osnovan 2004. godine, a prošle sezone je ostvario najveći uspeh neočekivano osvojivši drugog mesto u prvenstvu Danske. Stremsgudse je bio šampion 2013, a trenutno je treći u norveškom prvenstvu sa sedam bodova manje od lidera Rosenborga. Ima devet pobeda u 15 utakmica.U prvom meču Danci su poveli preko Klovea u devetom minutu, Pedersen je izjednačio već u 16, da bi prednost Senderjiskeu doneo Ure, osam minuta pre kraja utakmice u Haderslevu.

Vojvodina/Konas Ki (1:0) – Dinamo Minsk/St Patriks (1:1)

Dinamo postoji od 1927. godine, sedam puta je bio šampion Belorusije, ali poslednji put 2004. godine. Ekipu predvodi bivši kapiten i trener Partizana Vuk Rašović. Trenutno su treći u prvenstvu sa devet bodova manje od BATE Borisova, imaju sedam pobeda na 15 mečeva. Sent Patrik je mlađi dve godine od rivala, osam puta je bio šampion Irske, poslednji put pre tri godine. U tekućoj sezoni je tek šesti na tabeli sa 23 boda manje od lidera Dandalka, na 18 utakmica ima devet poraza. U prvom duelu u Minsku domaćin je poveo golom Koritka u 25. minutu, Rašovićev tim je dominirao, imao 18 šuteva, ali su Irci iz jedinog udarca u okvir gola uspeli da poravnaju preko Fagana u desetom minutu drugog poluvremena i odole do kraja.

Čukarički/Videoton (0:2) – Mitjilend/Vaduc (3:0)

Mitjilend postoji tek 17 godina, a 2015. je osvojio prvu titulu šampion Danske, Prošle sezone je bio treći, sa 17 pobeda na 33 utakmice. Vaduc je osnovan 1932, vlasnik kluba je kneževska porodica, a takmiči se u švajcarskom prvenstvu gde je prošle sezone jedva izbegao eliminaciju iz takmičenja. Do LE su stigli osvojivši Kup Lihtenštajna. Danci su lako slavili u prvom duelu, poveli su preko Sista u 20. minutu, vođstvo je duplirao Onuaču u 73, a ubedljiv trijumf potvrdio Sisto drugim golom, osam minuta pre kraja.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu