Nova vest
Fudbal

Subota, 12.12.2009.

18:26

Šest remija u PL, kiks Spursa

Odigrano je osam utakmica 16. kola Premijer lige koje je obeležilo šest remija, kiks Totenhema na svom terenu, ali i veoma raspoloženi golgeteri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelsi je u Londonu igrao 3:3 protiv Evertona, dok je Mančester siti istim rezultatom osvojio bod u Boltonu. Totenhem je kiksao protiv Vulvsa (1:0), dok su još četiri meča završena bez pobednika. Stouk i Vigan igrali su 2:2, dok je na mečevima Barnili – Fulam i Sanderlend – Portsmut bilo 1:1. Hal i Blekburn su igrali bez golova, a Birmingem je sa 1:0 pobedio Vest Hem.

Lider lige Čelsi izgubio je prve bodove na svon terenu. 'Plavci' su u subotnjem derbiju 16. kola igrali 3:3 sa Evrtonom iako su dva puta bili u prednosti. Međutim, prvi do gola došli su gosti zahvaljujući autogolu Čeha u 12. minutu. Samo šest minuta kasnije Drogba izjednačuje rezultat, a u 23. minutu Anelka posle kornera preokreće. 'Karamele', ipak, u poslednjem minut prvog dela uspevaju da dođu do izjednačenja pre odmora, a strelac je bio Nigerijac Jakubu Ajegbeni.

Čelsi u nastavku velikom ofanzivom uspeva da ponovo povede, a drugi gol Drogbi namesto je sjajni srpski reprezentativac Branislav Ivanović koji je sa desne strane pronašao svog centarfora na pet metara od Tima Hauarda. Ipak, posle četiri minuta igre Eveton uz mnogo sreće stiže do izjednačenja, i kako se ispostavilo boda. Posle duge lopte u kazneni prostor Čelsija, Drogba je intervenisao i glavom izbacio loptu ali ona je pogodila u leđa Sahu i odbila se preko Čeha u gol domaćeg tima.

Mančester siti je posle sedam remija u prošlom kolu konačno pobedio, ali je u ovom nastavio sa rasipanjem bodova. 'Građani' su gostovali lokalnom rivalu Boltonu i osvojili samo bod pošto su tri puta stizali prednost domaćeg tima. Ivan Klasnić i Karlos Tevez obeležili su meč sa po dva gola. U 12. minutu Klasnić je postigao prvi gol na meču, a u 28. izjednačio je Argentinac. Minut pre kraja poluvremena Kejhil donosi novu prednost domaćima, ali samo minut kasnije Majka Ričards izjednačuje. Već u 53. minutu Klasnić ponovo šalje loptu iza leđa Šeja Givena, ali Tevez uzvraća rivalu i u 77. minutu postavlja konačan rezultat.

Veliku šansu da se učvrsti u gornjem delu tabele imao je Sanderlend koji je na svom terenu sve do 90. minuta vodio protiv 'fenjeraša' Portsmuta koji je preko Kabula uspeo da osvoji bod. Prednost 'Crnim mačkama' doneo je Daren Bent u 23. minutu utakmice na stadionu 'Svetlosti'.

Totenhem je posle nekoliko dobrih utakmica i plasmana na četvrto mesto u ligi izgubio na 'Vajt hart Lejnu' od Vulverhemptona koji se bori za opstanak. Jedini gol u drugoj uzastopnoj pobedi 'Vukova' bio je Kevin Dojl koji je već u trećem minutu iskoristio sjajan centaršut Nenada Milijaša i savladao Gomeza.

Rezultati 16. kola Premijer lige:
Stouk – Vigan 2:2 (1:1)
Sanli 37. Šokros 74 – Bojs 15, Figeroa 72 Rodaljega 90p promašio
Birmingem – Vest Hem 1:0 (0:0)
Bojer 52
Bolton – Mančester siti 3:3 (2:2)
Klasnić 12, Kejhil 44, Klasnić 53 – Tevez 28, Ričards 45, Tevez 77
Barnli – Fulam 1:1 (0:0)
Eliot 60 – Zamora 50
Čelsi – Everton 3:3 (2:2)
Drogba 18, 59, Anelka 23 – Čeh12ag, Jakubu 45, Saha 63
Sanderlend – Portsmut 1:1 (1:0)
Bent 23 – Kabul 90
Totenhem – Vulverhempton 0:1 (0:1)
Dojl 3
Hal Siti – Blekburn 0:0
Mančester junajted – Aston Vila


nedelja:
Liverpul - Arsenal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu