Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.08.2015.

18:58

Rad za 13 minuta iz '2 u 1', OFK ubedljiv

Fudbaleri Rada i OFK Beograda zabeležili su trijumfe na otvaranju petog kola Superlige Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

U jedinom preostalom meču Spartak i Jagodina odigrali su duel bez golova u Subotici.

Najzanimljivije je bilo na Banjici, gde je Rad za samo 13. minuta uspeo da preokrene rezultat protiv lučanske Mladosti – od 0:2 do 3:2 – i na kraju slavi 4:2 (0:2), dok su 'Romantičari' na Karaburmi bili ubedljivi protiv, novog superligaša, Radnika iz Surdulice – 3:0 (1:0).

Mladost je odlično počela meč u Beogradu, pošto je iskoristila greške odbrane Rada i povela sa 2:0 golovima Nebojše Gavrića u šestom i Saše Jovanovića u 18. minutu.

Domaća ekipa ne samo da je pravila greške, već je delovala usporeno u prvom poluvremenu, ali se to promenilo već u drugih 45 minuta. Prvo je Ivan Pešić u šesnaestercu Mladosti faulirao Milorada Dabića, tako da je sudija Milan Ilić dosudio penal, a Nemanja Mihajlović je bio siguran izvođač.

Samo tri minuta kasnije, Miloš Obradović je sa leve strane ubacio loptu, a Nemanja Arsenijević je glavom iz blizine smestio u mrežu za izjednačenje.

Pitanje pobednika konačno je rešeno u 80. minutu, kada je Nemanja Mihajlović sa ivice šesnaesterca šutirao i savladao svog imenjaka Krznarića na golu Mladosti za 4:2.

Rad sada ima dve pobede, nerešeno i dva poraza, dok je Mlaodst ostala na jednom trijumfu, uz remi i tri poraza.

OFK Beograd je bio siguran protiv novajlije u ligi. Ivica Jovanović doveo je "romantičare" u vođstvo već u osmom minutu. Radnik je posle toga imao nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi. Domaćin je u drugom poluvremenu zaigrao bolje i golovima Zlatka Liščevića u 52. i Branimira Subašića u 74. stavio tačku na meč.

OFK je ovo bila druga pobeda uz tri poraza, dok Radnik ima učinak od jednog trijumfa, dva poraza i dve nerešene utakmice.

Spartak nije uspeo da savlada "fenjeraša" na svom terenu i ostao je na jednoj pobedi, uz dve izgubljene i dve nerešene utakmice.

Spartak u Subotici nije uspeo da sruši ekipu Jagodine i zabeleži drugi trijumf, koja je posle četiri uzastopna poraza grčevitom borbom u slaboj fudbalskoj predstavi osvojila prvi bod ove sezone (0:0).

Superliga, 5. kolo:

OFK Beograd – Radnik Surdulica 3:0 (1:0)
Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74
Rad – Mladost 4:2 (0:2)
Mihajlović 49(p), 86, Arsenijević 52, Živanović 58(ag) - Gavrić 6, Jovanović 18
Spartak – Jagodina 0:0
19.00 Crvena zvezda – Čukarički
20.00 Borac – Javor
20.00 Novi Pazar – Metalac
20.00 Radnički – Voždovac

četvrtak:
20.00 Vojvodina – Partizan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu