Nova vest
Fudbal

Subota, 07.12.2013.

17:00

JSL: Mrđa ostavio Zvezdu u trci

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su posle velike drame Vojvodinu 2:1(0:1) u okviru poslednjeg kola jesenjeg dela Jelen Super Lige.

Izvor:

Autor:

Default images

Vojvodina je vodila od 38. minuta, kada je Marko Poletanović iskoristio centaršut Vulićevića i savladao Bajkovića.

Zvezda je do izjednačila došla preko Daude, posle samo četiri minuta igre u nastavku. Milijaš je promašio penal u 88. minutu, ali je Dragan Mrđa u poslednjim trenucima meča, svojim desetim golom u šampionatu,vratio svoj tim na bod zaostatka u odnosu na vodeći Partizan.

Crveno-beli su posle tri i po godine uspeli da savladaju Novosađane na Marakani, a ujedno su prekinuli i seriju od pet pobeda Vojvodine protiv Zvezde.

U prvih šest mečeva viđeno je isto toliko golova, a Partizan je golom Brašanca stigao do titule jesenjeg prvaka.

Zavesu na jesenju polusezonu u nedelju stavljaju Jagodina i Radnički iz Kragujevca

Takmičenje u Jelen Super Ligi nastavlja se krajem februara sledeće godine.

Zvezda je bolje otvorila meč i ozbiljno pritiskala zadnju liniju Novosađana, ali bez previše uspeha - uglavnom preteći iz kornera. Gosti su se odlučili za napad iz kontre, što im se isplatilo u 38. minutu, Pre vođstva, odlične šanse za svoj tim propustili su Škuletić i Vukčević, njihove udarce zaustavio je Bajković.

Posle velike gužve posle kornera za domaće, Nejc Pečnik iz voleja pogađa Dragana Mrđu na petercu i 'pokreće' kotru Voše. Poletanović i Vulićević su odigrali 'dubok' dupli pâs, a kapiten Vojvodine je u poslednjim trenucima sprečio loptu da ne ode u gol-aut i posalo je pravo na nogu Poletanovića za 1:0.

Domaćin je pokušao do poluvremena da stigne do izjednačenja, ali bezuspešno, da bi mu se inicijativa isplatila posle četiri minuta igre u nastavku. Dauda je iskoristio smušenost odbrane Vojvodine, ali i lošu intervenciju Žakule, i nekako smestio loptu u mrežu.

Nastavila je Zvezda da napada i pojačava tempo, ali su se gosti umešno branili. Abiola Dauda imao je nekoliko vezanih prilika, a najbliži golu bio je u 70. minutu kada je pogodio prečku.

Kako se meč bližio kraju tempo je samo opadao, a dobru priliku za Vojvodinu propustio je Škuletić, kada je posle savršenog centaršuta Vulićevića šutirao pravo u Bajkovića.

Poslednjih pet minuta meča doneli su nam pravu dramu. Prvo je u 88. minutu, posle faula nad Vukanom Savićevićem, Nastić skrivio penal i zaradio drugi žuti karton. Gosti su dugo protestovali, ali sudija Spasić nije menjao svoju odluku.



Odgovornost je preuzeo Nenad Milijaš i promašio – njegov udarac u levi ugao Žakula je odbio od stative u korner.

Međutim, Zvezda samo dva minuta kasnije stiže do sva tri boda. Mijailović je dobio duboku loptu u levom delu kaznenog i vukao je gotovo do gol-aut linije - usledio je pâs po zemlji na peterac, gde se najbolje snašao Dragan Mrđa i poslao loptu pod prečku.

Domaći tim se ovom pobedom revanširao gostima za poraz pre tri dana, a trener Slaviša Stojanović, koji je bio egzaltiran pobedom, rekao je posle meča da je "poslednjih pet minuta režirao Hičkok".

Ostaje samo da se vidi da li će Slovenac i na proleće sedeti na klupi tima iz Ljutice Bogdana.

Tok meča:

Pre početka meča ispred severne tribine pojavili su vaterpolisti Crvene zvezde, predvođeni kapitenom Andrijom Prlainovićem.

Crveno beli su krenuli snažno od samog starta, pa se u uvodnih sedam-osam minuta igra uglavnom ispred gola Novosađana. Zvezda je izborilla i dva udarca iz ugla, ali i bez prave prilike za gol.

Vojvodina je uspela da uspostavi kontrolu, posle početne ofanzive domaćina, da bi prvi put zapretila preko Stojana Vranješa, ali je Gogić otklonio opasnost.

Najozbiljniji pokušaj videli smo ne isteku 15 minuta, kada je Milijaš pokušao iz slobodnjaka, sa 25-26 metara desno iskosa, ali je njegov udarac završio malo pored gola.

Natavio je domaći tim da preti, ali nikako nije uspevao da stvori konkretniju situaciju ispred gola Žakule. Mijailović je pokušao sa levog ćoška šesnesterca, ali je Žakula lako ukrotio šut.

Vojvodina je iskoristila pritisak Zvezde za brze kontre. i u samo dva napada imala dve odlične prilike. Prvo je Škuletić, posle pâsa Vranješa, driblinog 'sludeo' Krnetu i izbio sam na Bajkovića, ali je golman Zvezde zaustavio njegov pokušaj. Već u sledećem napadu, slična situacija, a i ovoga puta golman Zvezda izlazi kao pobednik, posle pokušaja Simona Vukčevića.

Zvezda je ponovo pritisla, opet bezuspešno, a Vojvodina iskoristila kontru u 38. minutu i stigla do vođstva. Posle kornera Nejc Pečnik uhvatio je volej, ali je pogodio Dragana Mršu na petercu. Usledila je munjevita kotra Vojvodine, Vranješ i Vulićević odirali su dupli pâs, niko od defanzivaca Zvezde nije bio zainteresovan da krene na loptu - kapiten Voše je stigao, centrirao, a Marko Poletanović je laganim udarcem posao u gol - 0:1.

Crveno-beli su pokušali da stignu do izjednačenja do kraja poluvremena, ali i dalje nisu stvorili izgledniju priliku ispred protivničkog gola.

Uspela je Zvezda da izjednači posle samo četiri minuta igre, a golu domaćih kumovala je i loša intervencija golmana Žakule. Milijaš je izveo korner, i napokon prebacio prvu stativu, Žakula je loše istrčao, lopta ga je preletela pogodila Pečnika i odbila se do Daude - koji se najbolje snalazi od deset igrača u petercu i šalje loptu u mrežu - 1:1.

Domaći tim je na krilima izjednačenja nastavio da pritiska zadnju liniju Vojvodine, uglavnom preteći preko krilnih pozicija. Po jedan dobar prodor imali su Marko Petković i Nikola Mijailović, ali njihovi centaršutevi nisu bili dovoljno precizni.

Nedugo zatim, Dauda je uspeo da stigne do lopte pre istrčalog Žakule, posle centaršuta Milijaša, ali je lopta završila pored leve stative.

Gosti su uspeli da se oslobode pritiska i priprete, prvo posle kornera, da bi u sledećem napadu udarac Škuletića glavom, sa pet metara, završio pravo u naručiju Bajkovića.

Abiola Dauda imao je više prilika u 20 minuta drugog poluvremena, nego ceo tim Zvezde - uključujući i meč u Kupu. Marko Petković je još jednom dobro prošao po levom krilu i poslao loptu na penal, Nigerijac je primio na grudi, izdržao duel i nekako uspeo da lobuje Žakulu, ali se lopta od prečke odbila u gol aut.

Posle inicijative Zvezde, kako se meč bližio kraju, opao je tempo, pa smo uglavnom gledali duele na sredini terena.

I onda, ni iz čega penal za Zvezdu. Vukan Savićević je krenuo na loptu u desnom ćošku šesnesterca i uspeo da stigne do lopte pre Nastića, koji ga, u nameri da izbije loptu šutira i sudija Spasić pokazuje na belu tačku.

Nastić je zbog starta zaradio drugi žuti karton i u suzama napustio teren. Igrači gostiju dugo su protestovali kod glavnog arbitra.

Odgovornost je preuzeo Nenad Milijaš i promašio – njegov udarac u levi ugao Žakula je odbio od stative u korner.

U međuvremenu, videli smo tri izmene. Savićević je zamenio Kasalicu. S druge strane, Alivodić je ušao umesto Vukčevića, a Gaćinović umesto Kaluđerovića.

Ipak je Zvezda uspela da stigne do sva tri boda. Nastavili su izabranici Slaviše Stojanovića da napadaju, što im se isplatilo u poslednjim trenucima meča.

Nikola Mijailović je probio po levom boku, vukao loptu gotovo do linije i poslao je po zemlji na peterac, Dragan Mrđa je odlično pratio celu akciju i iz klizećeg starta je poslao pod prečku golmana Žakule.

Sastavi:

Crvena Zvezda: Bajković, Petković, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Kasalica, Pečnik, Mrđa, Dauda.

Vojvodina: Žakula, Vulićević, Đurić, Vuković, Nastić, Radoja, Vranješ, Poletanović, Vukčević, Škuletić, Kaluđerović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu