Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

22:55

Drama i remi u Torinu, Real lako

Real Madrid pobedio je Kopenhagen sa 4:0, a Juventus i Galatasaraj remizirali su 2:2 u drugom kolu B grupe Lige šampiona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Za Real su po dva gola dali Ronaldo i Di Marija, pa ‘kraljevski’ klub sada ima šest, a Danci jedan bod.

Na debiju Roberta Mančinija Galatasaraj je vodio golom Drogbe, preokrenuo je Juve preko Vidala iz penala i Kvaljareale, ali je Bulutu ipak doneo prvi bod gostima ove godine u LŠ. ‘Stara dama’ ima dva boda i na drugoj je poziciji.

Posle remija sa Kopenhagenom, Juventus je bio pod imperativom pobede, ali nije sve krenulo kako treba – već u 26. minutu Vučinić je napustio teren zbog povrede, a domaći nisu uspevali da stvore izglednu šansu pred golom Galatasaraja, uprkos velikom broju udaraca ka golu.

Gosti su bili strpljivi i u 36. minutu dočekali su svoju šansu – Bonući nije uspeo da se izbori sa laganom dugom loptom, Drogba je to iskoristio i podario je prvu radost Robertu Mančiniju na klupi Galatasaraja.

Najbolju šansu do poluvremena Juve je propustio u završnici, kada je Kvaljarela posle ubacivanja Lihštajnera šutirao pravo u Musleru.

Juventus je u drugom poluvremenu opsedao gol rivala, pokušavala je ‘Stara dama’ iz svih pozicija, a nagrada je došla u 78. minutu – Amrabat je faulirao Kvaljarelu u kaznenom prostoru, a Arturo Vidal bio je siguran izvođač jednaesterca.

Torinski tim nastavio je sa pritiskom, Galata je bila na konopcima, a u 87. minutu Kvaljarela je sjajno reagovao posle centaršuta Pirla i glavom je postigao rezultat.

Međutim, slavlje se nije ni stišalo, a usledio je šok za navijače Juventus – u 88. minutu Drogba je dugu loptu glavom spustio ka Umitu Bulutu, koji matira Bufona.

Posle poraza u gradskom derbiju, Real nije baš u idealnom raspoloženju dočekao duel sa Kopenhagenom.

U prvom poluvremenu ‘kraljevski’ klub bio je superioran, ali je samo jednom pronašao put do mreže gostiju. Dogodilo se to u 26. minutu, kada se Ronaldo na drugoj stativi oslobodio čuvara i sproveo loptu u gol posle centaršuta Marsela.

Bio je to 500. gol Reala kod kuće u Ligi šampiona, a Ronaldo je na lep način proslavio jubilej od 100 mečeva u evropskim kupovima.

Malo je nedostajalo da Kopenhagen kazni Real za promašaje, ali je Jergensen u 40. minutu pogodio stativu. Domaći navijači strepeli su sve do 66. minuta, kada je Ronaldo postigao novi gol ovoga puta na asistenciju Di Marije.



Tada je pitanje pobednika rešeno, a do kraja je Di Marija sa dva gola učinio trijumf domaćih još ubedljivijim.

Grupa B:
Juventus – Galatasaraj 2:2 (0:1)
Vidal 78p, Kvaljarela 87 – Drogba 36, Bulut 88
Real Madrid – Kopenhagen 4:0 (1:0)
Ronaldo 21, 66, Di Marija 71, Di Marija 90

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu