Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

22:47

Remi u Donjecku, trijumf Bajera

Fudbaleri Bajera pobedili su Real Sosijedad u Leverkuzenu sa 2:1, a u Donjecku su Šahtjor i Mančester Junajted odigrali nerešeno 1:1 u drugom kolu A grupe LŠ.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trijumf Bajeru doneo je Hegeler iz slobodnog udarca u 92. minutu, a Junajted je bio blizu pobede posle gola Velbeka u 18. minutu.

Ipak, Tajson je u 76. minutu doneo bod Šahtjoru, pa sada Ukrajinci i Junajted imaju po četiri boda. Bajer ima tri, a Sosijedad je bez bodova.

Junajted je potresen posle tri poraza u Premijer ligi, ali na početku je bio za nijansu bolji u Donjecku. Ipak, velikih prilika nije bilo sve do 18. minuta i vođstva gostiju – Felaini je izdržao duel sa Hubšmanom i uposlio je Velbeka, koji šalje loptu iza leđa Pjatova posle ne baš najbolje reakcije u odbrani domaćih.



Tempo igre je malo opao, Šahtjor je držao loptu u nogama i izveo je nekoliko kornera, ali se ekipa Dejvida Mojsa organizovano branila, pa domaći do poluvremena nisu stvorili nijednu izglednu priliku.

U drugom delu igralo se po sličnom principu, a Junajted je u 71. minutu mogao da prelomi meč – ipak, Rafaelov udarac izblokirao je Rakitski.

Samo pet minuta kasnije Šahtjor je probio bedem gostiju – Rakitski se istakao i na drugoj strani terena, posle prodora je pripremio šansu 25-godišnjem Tajsonu, a Brazilac nije pogrešio (1:1).



Tim iz Donjecka i do kraja je bio nešto bolji, ali bez prave prilike, pa je meč okončan realnim remijem.

Nemanja Vidić odigrao je ceo meč za Junajted, a Rajan Gigs zamenio je Felainija u 67. minutu i postao je rekorder po broju nastupa u LŠ – 145, jedan više od Raula.

U prvom poluvremenu na Baj Areni u Leverkuzenu obe ekipe igrale su prilično oprezno vodeći više računa o svom golu.

Ipak, Bajer je bio bolji, stvorio je nekoliko prilika, a inicijativa se isplatila u prvom minutu nadoknade – posle slobodnog udarca Sema, golman Bravo odbranio je prvi pokušaj Rolfesa glavom, ali je kapiten domaćih odbitak sproveo u mrežu.

Sosijedad je shvatio da nema više šta da brani i posledica toga pristupa bio je gol u 51. minutu – Hilbert je faulirao Velu u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku. Velin penal odbranio je Leno, ali meksički napadač brzo je reagovao i ipak je zatresao mrežu.

Bio je to prvi gol tima iz San Sebastjana u Ligi šampiona posle deset godina i pogotka Oskara de Paula protiv Galatasaraja.

U nastavku smo videli još nekoliko odličnih šansi na obe strane, ali činilo se da će se meč okončati remijem. Ipak, u 92. minutu rezervista Jens Hegeler izvanredno je izveo slobodni udarac i pogodio je gornji levi ugao za konačnih 2:1.

Grupa A:
Šahtjor – Mančester Junajted 1:1 (0:1)
Tajson 76 – Velbek 18
Bajer Leverkuzen Real Sosijedad 2:1 (1:0)
Rolfes 45, Hegeler 90+2 – Vela 52p

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu