Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.04.2009.

23:21

Pobeda Francuske, poraz Rumunije

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je Litvaniju sa 1:0, dok je Austrija savladala Rumuniju, sa 2:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol u Parizu postigao je Frank Riberi u 75. minutu. Sa druge strane, u Klagenfurtu, Austrija je pobedila Rumuniju sa 2:1 i ostavila Rumune bez šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. Rumunija je povela golom Tanasea u 24. minutu, ali je Hofer sa dva gola, u 25. i 44. minutu, preokrenuo za konačnih 2:1.

Francuska je dvostrukom pobedom nad Litvanijom došla do drugog mesta kvalifikacione grupe 7, sa 10 bodova, dva manje od vodeće Srbije, Litvanija ostaje na 9, uz meč više, Austrija je zadržala nadu, sada ima 7 bodova, dok Rumunija ostaje na 4.

Čovek odluke u duelu Francuske i Litvanije ponovo je bio Riberi. Zvezda minhenskog Bajerna postigao je jedini gol u subotu u Kaunasu, da bi i ovaj put zatresao mrežu Litvanaca, ovaj put za pobedu na Sen Deniju.

"Znali smo da će biti teško zbog odbrambene taktike protivnika. Riberi je jedan od ključnih elemenata ovog tima, isto kao i Anri i Galas. Svakoj generaciji potreban je takav igrač. Srećni smo što imamo četiri ili pet takvih. Frank je odradio posao za ceo tim. Svaki put kažem 'bravo', ali je najbitnije da igrači rade zajedno", izjavio je posle meča selektor Francuske Rejmon Domenek.

Francuska je dominirala tokom celog meča, ali sve od 75. minuta nije uspela da pronađe put do mreže gostiju. Šanse su propustili Riberi i Gurkuf, ali je Karčemarskas, kao i pre nekoliko dana u Kaunasu bio sjajan.

Važnu ulogu imao je najbolji strelac francuske Lige 1 Pjer Ginjak, koji je ubrzo nakon ulaska u igru umesto Lujindule uputio savršen centaršut za Riberija, kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

U Klagenfurtu, Rumunija je povela u 26. minutu golom Tanasea, posle katastrofalne greške golmana Austrije, koji je u pokušaju da izbaci loptu u polje Rumuna praktično dodao loptu Tanaseu, a ovaj odličnim lob-udarcem doveo goste u vođstvo.

Ipak, junak meča bio je centarfor bečkog Rapida Ervin Hofer, sa dva gola do kraja poluvremena, što je, ispostavilo se, bio konačan rezultat za pobedu Austrije na debiju novog selektora Didija Konstantinija.

Rumunija je porazom u Austriji izgubila šanse da ostane u borbi za plasman na Mundijal, dok je Austrija sada ponovo u igri za visok plasman, s tim što u sledećem meču dolazi u Beograd.

Tabela grupe 7:

1. Srbija.................5....4-0-1....(12:5)....12
2. Francuska........5....3-1-1....(7:6)......10
3. Litvanija............6....3-0-3....(6:5).......9
4. Austrija.............5....2-1-2....(7:8).......7
5. Rumunija.........5....1-1-3.....(6:10)...4
6. Farska ostrva..4....0-1-3.....(1:5)......1

U sledećim mečevima 6. juna sastaju se: Litvanija - Rumunija, Srbija - Austrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu