Nedelja, 16.09.2007.

23:40

Rusija novi šampion Evrope!

Izvor: Ðorðe Lazareviæ

Rusija novi šampion Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

bk

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da trenerska pamet i savremen pristup igri(David Blat), uz motivaciju igraca
donosi uspeh.
Gluma igrace (spanaca), nadmenost i dreka iz publike su nedovoljni za pobedu.
15 000 navijaca, pa sta? svi vrhunski igraci igraju u mnogo gorim uslovima (terenima) grcke, italije, nekad bilo u nase zemlje, to nije presudno. Spanci si izgledali kao penzionisani glumci sa padavicom.
nase "velicine" treba da bude sramota, od Hrvata treba da uce kako se igra za zemlju! Vrlo prosecan tim sa iskusnim trenerom i motivacijom moze svima da pomrsi racune.
Tuzno je da se sada na nama deca uce...
I treneri bez iskustva koji 15 godina ne treniraju (Moka)....
Nije tako moralo da bude...

ŠOGA

pre 16 godina

Očajna utakmica,očajne ekipe,kvalitet ekipa na celom prvenstvu takođe,kao to su NBA igrači,a ne kažu da su im sezone bile očajne,osim Novickom i Parkeru,Španci su se istripovali,i pored pomoći sudija,vidite samo broj prekršaja,i 10 loših napada ruja u poslednjoj četvrtini,opušteno su ih dobili!!! Ne ljutim se na nas,sa još nekoliko drugih mladih igrača,Krstićem,Rakočevićem,Vujanićem,Stojakovićem (ako hoće) i Mutom,koji je prirodno trebao da preuzme reprezentaciju,opušteno možemo ponovo na vrh.BRAVO BAĆUŠKE!!! SRBIJA ponovo na vrhu!

nenad

pre 16 godina

utakmica nije bila ljepa za gledanje,ali samo mogu reci,ruska odbrana za 10.cista desetka.ko god je od vas igrao kosarku,zna sta znaci spustit se u stav,i zagristi napadaca.to zahtjeva ekstremno dobru fizicku pripremu.i to je ono sto me kod rusa iznenadilo.savrseno fizicki pripremljeni,smireni u napadu,jaki i skoku,i naravno hladne glave pred 16 hiljada spanaca.ova utakmica je za udzbenik o tome kako se igra vrhunska odbrana.kada gasol dobije loptu,odma dvojica rusa udvajaju,a jedan zatvara drugu stranu reketa.fenomenalno.zaista kapa dolje za ruse.samo me interesuje ko je sudio?belosevic,i ko jos??pozdrav svima

Prva_Petoletka

pre 16 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!! Toooo braco vreme je i da vi osvojite zasluzeno zlato!!! AK47 zauvek!!!

P.S. Kako je pocelo ovo prvenstvo, dobro se zavrsi!!!

kv

pre 16 godina

i posle neko kaze nasa kosarka u krizi...po ko zna koji put osvajamo evropsko prvenstvo...nema tu vise mi i oni sad smo svi mi...:-))))

Vlladan R

pre 16 godina

Veoma mi je drago da imamo ovako vrsne strucnjake i komentatore po kojima su rusi prosecna ekipa koja nista nije veceras pokazala a verovatno neki smatraju da nije nista ni okazala na EP pa se tako cude kako te neznalice misleci na Ruse osvojise EP verovatno su slucajno pobedili sve reprezentacije pocevsi i sa nama a ukljucujuci Spance na kraju od kojih su istina izgubili u drugoj fazi po grupama.Priznajem i meni su delovali kada su igrali protiv nas kao prosecna ekipa ali priznajem svakako sam pogresio imozda i iz razloga sto njihova igra nije atraktivna ali definitivno kada neka ekipa ispobedjuje sve ekipe sa kojima je igrala i pri tom domacina u najacem sastavu a inace svetskog prvaka pred 15000 veoma bucnih navijaca a bez pomoci sudija onda definitivno nije prosecna.Mozda ponavljam nisu atraktivni i lepi za oko ali se svakako ne moze reci da su prosecni.Kamo srece da je nasa ekipa ipriblizno ovako prosecna.

Deki

pre 16 godina

Kirilenko fenomenalan! Svaka cast! Pa ne gubi dzabe Juta kad igraju bez njega :)
Nije mogao da odigra agresivno i najbolje kako ume pod obrucima nakon rane trece i cetvrte licne ali ipak najefikasniji na kraju! Zasluzeno MVP!
Kriapa inace igrac Cikago Bulsa takodje odlican na ovom prvenstvu i naravno veceras u finalu!
Holden razocarao veceras sve do onih zadnjih trenutaka kada pogadja za pobedu. Nije bio na nivou iz polufinala ali dokazao ipak zasto je vec 5 godina u CSKA i zasto je CSKA u final-fouru svake godine.
Trener pun energije,svaka mu cast kako je uspeo da unese taj pobednicki mentalitet kod Rusa koji zadnjih 10 g. nisu uradili nista na reprezentativnom nivou!
Drago mi je sto su razbili Spance pre svega zato sto su veoma prepotentni. Ne mogu napr. zaboraviti idiotski potez Marka Gasola na kraju utakmice protiv Nemacke kada mase loptom iznad glave niskog Nemackog beka i zeli ga poniziti do kraja pred domacom publikom...bilo je 30-tak sekundi do kraja i vodili su sa 30 razlike... Idiot!!!! Bas mi je bilo drago videti ga tuznog i zbunjenog veceras posle poraza.
Kirilenko ili AK47 kago ga popularno zovu je glavni igrac svoje ekipe u NBA,potpisao ugovor na 80 mil. dolara, mnogo je bolji i poznatiji igrac od Radmanovica, Stojakovica i ostalih nasih "zvezda", a ipak dosao na EP i uz Novickog i starijeg Gasola pokazao kako se bori za svoju zemlju. Svaka cast!

tihi

pre 16 godina

Rusija 3.20
Udineze 7.50
puta 1000 = 24000 dinara

Thank you JR :)

Sve cestitke reprezentaciji koja "nije u formi, igra promenljivo, oslanja se na Kirilenka itd... da ne podsecam na ostale gluposti"

Cestitke Rusima

quince

pre 16 godina

Realno, Rusi nista nisu pokazali na ovoj utakmici.Mnogi napadi su bili smotani i podsetili me na nase utakmice. Samo par igraca (Kirilenko) su pokazali zanimljivu igru a inace mi nisu nikakav tim. Kod spanaca svako je licnost za sebe, bar imaju neku harizmu, al neka, previse bi se uobrazili, ipak imaju svetsko zlato!

bane89

pre 16 godina

svaka cast rusi, stvarno su zasluzeno pobijedili. skoro mi je drago kao da smo mi uzeli ovo prvenstvo, jer em sto su rusi, em sto su igrali protiv spanaca.

Sibilio

pre 16 godina

Ravnoteza je uspostavljena. Spanci su u Moskvi uzeli zlato, tako da rusko zlato u Madridu dodje kao antiteza. Iskreno im cestitam i nije mi zao prepotentnih spanaca. AK 47 me odusevio vise svojim ponasanjem nego igrom, koja je bila vanserijska. Cestitam i njemu na zasluzeno osvojenoj tituli MVP-ja. Ako nije mogla da osvoji Srbija (a ni Crna Gora), neka je Rusija. Bravo!!!

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

Од свег срца честитам Русима!!! Драго ми је као да је Србија освојила ЕШ. Смучили су ми се ови надувани Шпанци (који играју сјајан баскет) који су очекивали да ће им сви изаћи на црту са спуштеним гаћама. НО пасаран!!! Дође ми да пукнем од зависти када видим све остале са колико љубави играју за своју земљу и како певају своју химну (за разлику од већине наших мутаваца који не знају ни прву строфу)!!! Ови Литванци (нису се баш прославили у Другом светском рату као немачки сарадници) очигледно имају комплекс (трауме) од Руса, па ме по томе подсећају на неке наше сус(ј)еде!!! Баш су се "лепо" понашали за време интонирања шпанске химне!? Много су исти! А ми можемо са оваквим приступом репрезентацији да певамо само :"Путуј Европо"!!!

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Upravo odgledah kraj tekme na mediazone i ne mogu da verujem koliko su i jedni i drugi losi. Organizacija dva poslednja napada apsolutno nije ni postojala. Divac, Danilovic, Djordjevic i ekipa bi ih sve odrali sa po 30 razlike. Toliko o prikazanom kvalitetu evropske kosarke, necu da ulazim u to ko je svetski sampion a ko je pobedio Amere ni da li su i koliko su timovi bili pripremljeni.

Postalo je najvaznije da se uzme medalja, na bilo koji nacin. Ovo je antipropaganda kosarke. Sada se vidi koliko je "revolucija" velikih klubova i stvaranje ULEB lige bilo lose po evropsku kosarku. Takodje i koliko je Stankovicev autoritet bio bitan za FIBA.
Na ovogodisnjoj NBA All-Star tekmi sam u poluvremenu razgovarao sa covekom iz FIBA i rekao mi je da su potpuno nemocni da bilo sta promene jer nemaju uticaj na najvece klubove kojima ULEB obecava mnogo para i plan ulaska u NBA. A u stvari, ULEB samo gleda kako da zaradi pare od marketinga i prodaje prava prenosa. Cak mi je rekao da se ista stvar dogadja i sa Jadranskom ligom, svako onome ispod sebe obecava pare za podrsku, onda svi zarade a najvise oni koji imaju pravo da odlucuju. Klasicna piramida...

Iznervirao sam se ;)

Draganco iz Maleni Bobinjac

pre 16 godina

E pa ovaj Djordje Radovan Holdenovic je iz mog sela...secam se kad je bio mali, pre nego se odselio u Ameriku...tamo u Ameriku je pocrneo na plazi se sunco i tako...hteo sam da kazem da ipak nismo mi tako jadni u kosarci.. :)
P.S.Bravo bacuske...reko ja ortacima, jos u cetvrtfinalu, da su rusi samioni, a oni me proglasise budalom...ko je sad budala a? ko a?

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

Svaka cast braco!!!
Mnogo mi je drago! Ako nemozemo mi - onda neka VI pobedjujete!!! I drago mi je da ti LOPOVI nisu uspeli da osvoje titulu!! Dosta su im sudije duvale u......do finala, a Bodga mi, i tokom finalnog meca!!
Cestitke sampionu!!
J.R. Holden for Russian president!!!

Vucko

pre 16 godina

Znate, Spanci hoce da rade sta zele u evropskoj kosarci, ucenjuju nas koji smo ih naucili ovoj igri jadranskim ligama, pa kako uskoro nas prvak nece imati mesta u Evroligi itd. Zbog toga sam navijao za Ruse, i vratilo se Spancima takvo ponasanje. Rusi, iako nisu bili prosle godine u Japanu su dokazali da se moze, tj. i da bismo mi mogli da oporavimo malo u Poljskoj. Samo nam daj Boze sloge ( iz Kraljeva {-: )

zex

pre 16 godina

E da je BODIROGA masio bacanja kao Gasol mi nikada ne bismo osvojili nista!!To je razlika izmedju VELIKIH i dobrih igraca!Даваите зборнаја командаАВ

Dragan Madrid

pre 16 godina

Nemate pojma kako je tesko biti Srbin, voleti kosarku i ziveti u Madridu. Veceras sam skakao kao za trojku Gurovica protiv Rusije. Ne mozete da zamislite kako mi se smucio ovaj prepotentni spanski stav. Ide dotle da je komentator (kreten) rekao Kirlenku da glava sluzi za nesto vise od toga da se nosi na ramenu. Da, sluzi da se okaci zlatna medalja na kojoj su ovi vec hteli ime da napisu. Pozdrav svima

Ko je drugi, a hteo bi da je prvi?!

pre 16 godina

Spanci su izgubili dve utakmice na ovom turniru, prvu i poslednju. Na samom pocetku savladala ih je Hrvatska - i to nije imalo nekog uticaja na dalji tok turnira, barem sto se Spanije tiche. Na samom kraju - umesto velikog slavlja Spanca, slave Rusi! Mi im se pridruzhujemo! Zasluzhili su titulu, radili kako treba. I, ponajpre - bilo bi nepodnosljivo da su uobrazheni Spanci objedinili titule, te istovrmeno bili svetski i evropski prvaci! Iskreno receno - radujemo se ne samo ruskoj pobedi, nego jednako toliko i spanskom porazu! Neka vide da ne mozhe sve - na silu!

Ljahze

pre 16 godina

Svaka cast za novog sampiona!U finalu su se nasle dvije najbolje ekipe ovog prvenstva i drago mi je da su rusi pobijedili,jer mislim da nije sve u sutu za 3 poena u cemu su spanci zaista dobri,ali to nije kosarka nego predstava!
Trositi rijeci na Kirilenka zaista nije potrebno i zasluzeno je MVP!

Boris

pre 16 godina

Bravo za bacuske, iskreno sam navijao za njih!!! Na neki nacin pravda je zadovoljena - Spanci su njima uskratili zadovoljstvo proslave sampionske titule na odbojkaskom prvenstvu danas u Moskvi a Rusi su im se revansirali istom merom u sred Madrida. Bilo bi mnogo da su Spanci u istom danu u dva ekipna sporta osvojili dve titule evropskih prvaka - ne bi moglo da se zivi od njih... :-)

slobodni strijelac

pre 16 godina

Bravo Rusi,
mislim da je presudan faktor za njihov uspjeh igrac kalibra Andre Kirilenka, on je mnogo bolji nego sto se cini na prvi pogled, jer je nevjerovatno dobar i u odbrani ali i u napadu.
Mnogo mi je drago da su pobjedili Spance na njihovom terenu, to tituli daje jos vecu draz.Da su igrali na bilo kom drugom terenu dobili bi ih bar sa 10 razlike......

Milan Nis

pre 16 godina

Rusi svaka cast jos kada sam gledao utakmicu protiv nas video sam da nesto sa njima nije kao pre. Kirilenko je celo prvenstvo odigrao fantasticno. Dobila je Rusija Spaniju samo zbog jedne stvari Spanci su bili katastrofalni u sutu za 2 poena tako se ne sutira u finalu. Sto se pomoci sudija tice bilo je malo u prvom poluvremenu ali beznacajno opustio je Spance sut za 3 poena mislili su da ce tako sve da rese. Sve u svemu drago mi je zbog rusa jedino steta sto Slovenci nisu dosli do polufinala.
A za nas da treniramo i vredno radimo jer Evropsko prvenstvo se igra svake druge godine (kako kazu u reklami)
Bravio Rusi odlicni ste

Aleksandar Popov, prvak sveta u plivanju i kradji lubenica

pre 16 godina

Bravo ruska braćo!
Španci slave do preksutra titulu, u odbojci...
A rusi da kupe crnca, recimo brazilca, da imaju i u odbojci nekog svog, kad zatreba...

srecan covek

pre 16 godina

Osecam se kao da smo mi pobedili! Herojska,mudra,pametno vodjena igra Rusa. Dobiti prepotentne Spance u sred Madrida, podvig je za pamcenje. Bravo braco Rusi!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Е, како сам скошила када је Холден погодио!! А тек када је Гасол промашио!! Ваш сам срећна што су Руси узели злато!! Када већ ми не можемо, драго ми је због наше браће Руса!!

Vlado

pre 16 godina

Toooooooooo, Rusi. Neverovatno mi je drago sto su pobedili Spance. Jedino mi je zao zbog Gasola jer se vidi da ne samo da je fenomenalan kosarkas vec je i pravi sportista, za razliku od mnogih iz njegove reprezentacije koji se dosta sluze glumom i foliranjem. Jesu dobra reprezentacija ali mnogo navlace kod sudija.
Selektor Rusije Blat me je odusevio svojom energijom, autoritetom i vodjenjem tima. Kako je uspeo da sa realno prosecnom ekipom (izuzimajuci naravno natprosecnog Kirilenka) napravi ovo, samo on zna. Da li ima neko takav da vodi nasu reprezentaciju? Ne poznajem bas nesto trenere, ni Blata do sad nisam znao, ali od nasih najvise mi se namece Miroslav Nikolic jer mi se cini da i kod njega postoji slicna posvecenost i energija a valjda ima i dovoljno znanje. Jedino sto mi se kod njega ne svidja je da ne govori bas razgovetno, ali dobro, niko nije savrsen.

Dragan Madrid

pre 16 godina

Nemate pojma kako je tesko biti Srbin, voleti kosarku i ziveti u Madridu. Veceras sam skakao kao za trojku Gurovica protiv Rusije. Ne mozete da zamislite kako mi se smucio ovaj prepotentni spanski stav. Ide dotle da je komentator (kreten) rekao Kirlenku da glava sluzi za nesto vise od toga da se nosi na ramenu. Da, sluzi da se okaci zlatna medalja na kojoj su ovi vec hteli ime da napisu. Pozdrav svima

Draganco iz Maleni Bobinjac

pre 16 godina

E pa ovaj Djordje Radovan Holdenovic je iz mog sela...secam se kad je bio mali, pre nego se odselio u Ameriku...tamo u Ameriku je pocrneo na plazi se sunco i tako...hteo sam da kazem da ipak nismo mi tako jadni u kosarci.. :)
P.S.Bravo bacuske...reko ja ortacima, jos u cetvrtfinalu, da su rusi samioni, a oni me proglasise budalom...ko je sad budala a? ko a?

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Upravo odgledah kraj tekme na mediazone i ne mogu da verujem koliko su i jedni i drugi losi. Organizacija dva poslednja napada apsolutno nije ni postojala. Divac, Danilovic, Djordjevic i ekipa bi ih sve odrali sa po 30 razlike. Toliko o prikazanom kvalitetu evropske kosarke, necu da ulazim u to ko je svetski sampion a ko je pobedio Amere ni da li su i koliko su timovi bili pripremljeni.

Postalo je najvaznije da se uzme medalja, na bilo koji nacin. Ovo je antipropaganda kosarke. Sada se vidi koliko je "revolucija" velikih klubova i stvaranje ULEB lige bilo lose po evropsku kosarku. Takodje i koliko je Stankovicev autoritet bio bitan za FIBA.
Na ovogodisnjoj NBA All-Star tekmi sam u poluvremenu razgovarao sa covekom iz FIBA i rekao mi je da su potpuno nemocni da bilo sta promene jer nemaju uticaj na najvece klubove kojima ULEB obecava mnogo para i plan ulaska u NBA. A u stvari, ULEB samo gleda kako da zaradi pare od marketinga i prodaje prava prenosa. Cak mi je rekao da se ista stvar dogadja i sa Jadranskom ligom, svako onome ispod sebe obecava pare za podrsku, onda svi zarade a najvise oni koji imaju pravo da odlucuju. Klasicna piramida...

Iznervirao sam se ;)

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Е, како сам скошила када је Холден погодио!! А тек када је Гасол промашио!! Ваш сам срећна што су Руси узели злато!! Када већ ми не можемо, драго ми је због наше браће Руса!!

Vlado

pre 16 godina

Toooooooooo, Rusi. Neverovatno mi je drago sto su pobedili Spance. Jedino mi je zao zbog Gasola jer se vidi da ne samo da je fenomenalan kosarkas vec je i pravi sportista, za razliku od mnogih iz njegove reprezentacije koji se dosta sluze glumom i foliranjem. Jesu dobra reprezentacija ali mnogo navlace kod sudija.
Selektor Rusije Blat me je odusevio svojom energijom, autoritetom i vodjenjem tima. Kako je uspeo da sa realno prosecnom ekipom (izuzimajuci naravno natprosecnog Kirilenka) napravi ovo, samo on zna. Da li ima neko takav da vodi nasu reprezentaciju? Ne poznajem bas nesto trenere, ni Blata do sad nisam znao, ali od nasih najvise mi se namece Miroslav Nikolic jer mi se cini da i kod njega postoji slicna posvecenost i energija a valjda ima i dovoljno znanje. Jedino sto mi se kod njega ne svidja je da ne govori bas razgovetno, ali dobro, niko nije savrsen.

srecan covek

pre 16 godina

Osecam se kao da smo mi pobedili! Herojska,mudra,pametno vodjena igra Rusa. Dobiti prepotentne Spance u sred Madrida, podvig je za pamcenje. Bravo braco Rusi!

Deki

pre 16 godina

Kirilenko fenomenalan! Svaka cast! Pa ne gubi dzabe Juta kad igraju bez njega :)
Nije mogao da odigra agresivno i najbolje kako ume pod obrucima nakon rane trece i cetvrte licne ali ipak najefikasniji na kraju! Zasluzeno MVP!
Kriapa inace igrac Cikago Bulsa takodje odlican na ovom prvenstvu i naravno veceras u finalu!
Holden razocarao veceras sve do onih zadnjih trenutaka kada pogadja za pobedu. Nije bio na nivou iz polufinala ali dokazao ipak zasto je vec 5 godina u CSKA i zasto je CSKA u final-fouru svake godine.
Trener pun energije,svaka mu cast kako je uspeo da unese taj pobednicki mentalitet kod Rusa koji zadnjih 10 g. nisu uradili nista na reprezentativnom nivou!
Drago mi je sto su razbili Spance pre svega zato sto su veoma prepotentni. Ne mogu napr. zaboraviti idiotski potez Marka Gasola na kraju utakmice protiv Nemacke kada mase loptom iznad glave niskog Nemackog beka i zeli ga poniziti do kraja pred domacom publikom...bilo je 30-tak sekundi do kraja i vodili su sa 30 razlike... Idiot!!!! Bas mi je bilo drago videti ga tuznog i zbunjenog veceras posle poraza.
Kirilenko ili AK47 kago ga popularno zovu je glavni igrac svoje ekipe u NBA,potpisao ugovor na 80 mil. dolara, mnogo je bolji i poznatiji igrac od Radmanovica, Stojakovica i ostalih nasih "zvezda", a ipak dosao na EP i uz Novickog i starijeg Gasola pokazao kako se bori za svoju zemlju. Svaka cast!

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

Од свег срца честитам Русима!!! Драго ми је као да је Србија освојила ЕШ. Смучили су ми се ови надувани Шпанци (који играју сјајан баскет) који су очекивали да ће им сви изаћи на црту са спуштеним гаћама. НО пасаран!!! Дође ми да пукнем од зависти када видим све остале са колико љубави играју за своју земљу и како певају своју химну (за разлику од већине наших мутаваца који не знају ни прву строфу)!!! Ови Литванци (нису се баш прославили у Другом светском рату као немачки сарадници) очигледно имају комплекс (трауме) од Руса, па ме по томе подсећају на неке наше сус(ј)еде!!! Баш су се "лепо" понашали за време интонирања шпанске химне!? Много су исти! А ми можемо са оваквим приступом репрезентацији да певамо само :"Путуј Европо"!!!

zex

pre 16 godina

E da je BODIROGA masio bacanja kao Gasol mi nikada ne bismo osvojili nista!!To je razlika izmedju VELIKIH i dobrih igraca!Даваите зборнаја командаАВ

tihi

pre 16 godina

Rusija 3.20
Udineze 7.50
puta 1000 = 24000 dinara

Thank you JR :)

Sve cestitke reprezentaciji koja "nije u formi, igra promenljivo, oslanja se na Kirilenka itd... da ne podsecam na ostale gluposti"

Cestitke Rusima

Vucko

pre 16 godina

Znate, Spanci hoce da rade sta zele u evropskoj kosarci, ucenjuju nas koji smo ih naucili ovoj igri jadranskim ligama, pa kako uskoro nas prvak nece imati mesta u Evroligi itd. Zbog toga sam navijao za Ruse, i vratilo se Spancima takvo ponasanje. Rusi, iako nisu bili prosle godine u Japanu su dokazali da se moze, tj. i da bismo mi mogli da oporavimo malo u Poljskoj. Samo nam daj Boze sloge ( iz Kraljeva {-: )

Boris

pre 16 godina

Bravo za bacuske, iskreno sam navijao za njih!!! Na neki nacin pravda je zadovoljena - Spanci su njima uskratili zadovoljstvo proslave sampionske titule na odbojkaskom prvenstvu danas u Moskvi a Rusi su im se revansirali istom merom u sred Madrida. Bilo bi mnogo da su Spanci u istom danu u dva ekipna sporta osvojili dve titule evropskih prvaka - ne bi moglo da se zivi od njih... :-)

Aleksandar Popov, prvak sveta u plivanju i kradji lubenica

pre 16 godina

Bravo ruska braćo!
Španci slave do preksutra titulu, u odbojci...
A rusi da kupe crnca, recimo brazilca, da imaju i u odbojci nekog svog, kad zatreba...

Ko je drugi, a hteo bi da je prvi?!

pre 16 godina

Spanci su izgubili dve utakmice na ovom turniru, prvu i poslednju. Na samom pocetku savladala ih je Hrvatska - i to nije imalo nekog uticaja na dalji tok turnira, barem sto se Spanije tiche. Na samom kraju - umesto velikog slavlja Spanca, slave Rusi! Mi im se pridruzhujemo! Zasluzhili su titulu, radili kako treba. I, ponajpre - bilo bi nepodnosljivo da su uobrazheni Spanci objedinili titule, te istovrmeno bili svetski i evropski prvaci! Iskreno receno - radujemo se ne samo ruskoj pobedi, nego jednako toliko i spanskom porazu! Neka vide da ne mozhe sve - na silu!

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

Svaka cast braco!!!
Mnogo mi je drago! Ako nemozemo mi - onda neka VI pobedjujete!!! I drago mi je da ti LOPOVI nisu uspeli da osvoje titulu!! Dosta su im sudije duvale u......do finala, a Bodga mi, i tokom finalnog meca!!
Cestitke sampionu!!
J.R. Holden for Russian president!!!

Sibilio

pre 16 godina

Ravnoteza je uspostavljena. Spanci su u Moskvi uzeli zlato, tako da rusko zlato u Madridu dodje kao antiteza. Iskreno im cestitam i nije mi zao prepotentnih spanaca. AK 47 me odusevio vise svojim ponasanjem nego igrom, koja je bila vanserijska. Cestitam i njemu na zasluzeno osvojenoj tituli MVP-ja. Ako nije mogla da osvoji Srbija (a ni Crna Gora), neka je Rusija. Bravo!!!

Prva_Petoletka

pre 16 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!! Toooo braco vreme je i da vi osvojite zasluzeno zlato!!! AK47 zauvek!!!

P.S. Kako je pocelo ovo prvenstvo, dobro se zavrsi!!!

Milan Nis

pre 16 godina

Rusi svaka cast jos kada sam gledao utakmicu protiv nas video sam da nesto sa njima nije kao pre. Kirilenko je celo prvenstvo odigrao fantasticno. Dobila je Rusija Spaniju samo zbog jedne stvari Spanci su bili katastrofalni u sutu za 2 poena tako se ne sutira u finalu. Sto se pomoci sudija tice bilo je malo u prvom poluvremenu ali beznacajno opustio je Spance sut za 3 poena mislili su da ce tako sve da rese. Sve u svemu drago mi je zbog rusa jedino steta sto Slovenci nisu dosli do polufinala.
A za nas da treniramo i vredno radimo jer Evropsko prvenstvo se igra svake druge godine (kako kazu u reklami)
Bravio Rusi odlicni ste

bane89

pre 16 godina

svaka cast rusi, stvarno su zasluzeno pobijedili. skoro mi je drago kao da smo mi uzeli ovo prvenstvo, jer em sto su rusi, em sto su igrali protiv spanaca.

kv

pre 16 godina

i posle neko kaze nasa kosarka u krizi...po ko zna koji put osvajamo evropsko prvenstvo...nema tu vise mi i oni sad smo svi mi...:-))))

nenad

pre 16 godina

utakmica nije bila ljepa za gledanje,ali samo mogu reci,ruska odbrana za 10.cista desetka.ko god je od vas igrao kosarku,zna sta znaci spustit se u stav,i zagristi napadaca.to zahtjeva ekstremno dobru fizicku pripremu.i to je ono sto me kod rusa iznenadilo.savrseno fizicki pripremljeni,smireni u napadu,jaki i skoku,i naravno hladne glave pred 16 hiljada spanaca.ova utakmica je za udzbenik o tome kako se igra vrhunska odbrana.kada gasol dobije loptu,odma dvojica rusa udvajaju,a jedan zatvara drugu stranu reketa.fenomenalno.zaista kapa dolje za ruse.samo me interesuje ko je sudio?belosevic,i ko jos??pozdrav svima

slobodni strijelac

pre 16 godina

Bravo Rusi,
mislim da je presudan faktor za njihov uspjeh igrac kalibra Andre Kirilenka, on je mnogo bolji nego sto se cini na prvi pogled, jer je nevjerovatno dobar i u odbrani ali i u napadu.
Mnogo mi je drago da su pobjedili Spance na njihovom terenu, to tituli daje jos vecu draz.Da su igrali na bilo kom drugom terenu dobili bi ih bar sa 10 razlike......

quince

pre 16 godina

Realno, Rusi nista nisu pokazali na ovoj utakmici.Mnogi napadi su bili smotani i podsetili me na nase utakmice. Samo par igraca (Kirilenko) su pokazali zanimljivu igru a inace mi nisu nikakav tim. Kod spanaca svako je licnost za sebe, bar imaju neku harizmu, al neka, previse bi se uobrazili, ipak imaju svetsko zlato!

Vlladan R

pre 16 godina

Veoma mi je drago da imamo ovako vrsne strucnjake i komentatore po kojima su rusi prosecna ekipa koja nista nije veceras pokazala a verovatno neki smatraju da nije nista ni okazala na EP pa se tako cude kako te neznalice misleci na Ruse osvojise EP verovatno su slucajno pobedili sve reprezentacije pocevsi i sa nama a ukljucujuci Spance na kraju od kojih su istina izgubili u drugoj fazi po grupama.Priznajem i meni su delovali kada su igrali protiv nas kao prosecna ekipa ali priznajem svakako sam pogresio imozda i iz razloga sto njihova igra nije atraktivna ali definitivno kada neka ekipa ispobedjuje sve ekipe sa kojima je igrala i pri tom domacina u najacem sastavu a inace svetskog prvaka pred 15000 veoma bucnih navijaca a bez pomoci sudija onda definitivno nije prosecna.Mozda ponavljam nisu atraktivni i lepi za oko ali se svakako ne moze reci da su prosecni.Kamo srece da je nasa ekipa ipriblizno ovako prosecna.

Ljahze

pre 16 godina

Svaka cast za novog sampiona!U finalu su se nasle dvije najbolje ekipe ovog prvenstva i drago mi je da su rusi pobijedili,jer mislim da nije sve u sutu za 3 poena u cemu su spanci zaista dobri,ali to nije kosarka nego predstava!
Trositi rijeci na Kirilenka zaista nije potrebno i zasluzeno je MVP!

bk

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da trenerska pamet i savremen pristup igri(David Blat), uz motivaciju igraca
donosi uspeh.
Gluma igrace (spanaca), nadmenost i dreka iz publike su nedovoljni za pobedu.
15 000 navijaca, pa sta? svi vrhunski igraci igraju u mnogo gorim uslovima (terenima) grcke, italije, nekad bilo u nase zemlje, to nije presudno. Spanci si izgledali kao penzionisani glumci sa padavicom.
nase "velicine" treba da bude sramota, od Hrvata treba da uce kako se igra za zemlju! Vrlo prosecan tim sa iskusnim trenerom i motivacijom moze svima da pomrsi racune.
Tuzno je da se sada na nama deca uce...
I treneri bez iskustva koji 15 godina ne treniraju (Moka)....
Nije tako moralo da bude...

ŠOGA

pre 16 godina

Očajna utakmica,očajne ekipe,kvalitet ekipa na celom prvenstvu takođe,kao to su NBA igrači,a ne kažu da su im sezone bile očajne,osim Novickom i Parkeru,Španci su se istripovali,i pored pomoći sudija,vidite samo broj prekršaja,i 10 loših napada ruja u poslednjoj četvrtini,opušteno su ih dobili!!! Ne ljutim se na nas,sa još nekoliko drugih mladih igrača,Krstićem,Rakočevićem,Vujanićem,Stojakovićem (ako hoće) i Mutom,koji je prirodno trebao da preuzme reprezentaciju,opušteno možemo ponovo na vrh.BRAVO BAĆUŠKE!!! SRBIJA ponovo na vrhu!

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Upravo odgledah kraj tekme na mediazone i ne mogu da verujem koliko su i jedni i drugi losi. Organizacija dva poslednja napada apsolutno nije ni postojala. Divac, Danilovic, Djordjevic i ekipa bi ih sve odrali sa po 30 razlike. Toliko o prikazanom kvalitetu evropske kosarke, necu da ulazim u to ko je svetski sampion a ko je pobedio Amere ni da li su i koliko su timovi bili pripremljeni.

Postalo je najvaznije da se uzme medalja, na bilo koji nacin. Ovo je antipropaganda kosarke. Sada se vidi koliko je "revolucija" velikih klubova i stvaranje ULEB lige bilo lose po evropsku kosarku. Takodje i koliko je Stankovicev autoritet bio bitan za FIBA.
Na ovogodisnjoj NBA All-Star tekmi sam u poluvremenu razgovarao sa covekom iz FIBA i rekao mi je da su potpuno nemocni da bilo sta promene jer nemaju uticaj na najvece klubove kojima ULEB obecava mnogo para i plan ulaska u NBA. A u stvari, ULEB samo gleda kako da zaradi pare od marketinga i prodaje prava prenosa. Cak mi je rekao da se ista stvar dogadja i sa Jadranskom ligom, svako onome ispod sebe obecava pare za podrsku, onda svi zarade a najvise oni koji imaju pravo da odlucuju. Klasicna piramida...

Iznervirao sam se ;)

Draganco iz Maleni Bobinjac

pre 16 godina

E pa ovaj Djordje Radovan Holdenovic je iz mog sela...secam se kad je bio mali, pre nego se odselio u Ameriku...tamo u Ameriku je pocrneo na plazi se sunco i tako...hteo sam da kazem da ipak nismo mi tako jadni u kosarci.. :)
P.S.Bravo bacuske...reko ja ortacima, jos u cetvrtfinalu, da su rusi samioni, a oni me proglasise budalom...ko je sad budala a? ko a?

Vlado

pre 16 godina

Toooooooooo, Rusi. Neverovatno mi je drago sto su pobedili Spance. Jedino mi je zao zbog Gasola jer se vidi da ne samo da je fenomenalan kosarkas vec je i pravi sportista, za razliku od mnogih iz njegove reprezentacije koji se dosta sluze glumom i foliranjem. Jesu dobra reprezentacija ali mnogo navlace kod sudija.
Selektor Rusije Blat me je odusevio svojom energijom, autoritetom i vodjenjem tima. Kako je uspeo da sa realno prosecnom ekipom (izuzimajuci naravno natprosecnog Kirilenka) napravi ovo, samo on zna. Da li ima neko takav da vodi nasu reprezentaciju? Ne poznajem bas nesto trenere, ni Blata do sad nisam znao, ali od nasih najvise mi se namece Miroslav Nikolic jer mi se cini da i kod njega postoji slicna posvecenost i energija a valjda ima i dovoljno znanje. Jedino sto mi se kod njega ne svidja je da ne govori bas razgovetno, ali dobro, niko nije savrsen.

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

Од свег срца честитам Русима!!! Драго ми је као да је Србија освојила ЕШ. Смучили су ми се ови надувани Шпанци (који играју сјајан баскет) који су очекивали да ће им сви изаћи на црту са спуштеним гаћама. НО пасаран!!! Дође ми да пукнем од зависти када видим све остале са колико љубави играју за своју земљу и како певају своју химну (за разлику од већине наших мутаваца који не знају ни прву строфу)!!! Ови Литванци (нису се баш прославили у Другом светском рату као немачки сарадници) очигледно имају комплекс (трауме) од Руса, па ме по томе подсећају на неке наше сус(ј)еде!!! Баш су се "лепо" понашали за време интонирања шпанске химне!? Много су исти! А ми можемо са оваквим приступом репрезентацији да певамо само :"Путуј Европо"!!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Е, како сам скошила када је Холден погодио!! А тек када је Гасол промашио!! Ваш сам срећна што су Руси узели злато!! Када већ ми не можемо, драго ми је због наше браће Руса!!

srecan covek

pre 16 godina

Osecam se kao da smo mi pobedili! Herojska,mudra,pametno vodjena igra Rusa. Dobiti prepotentne Spance u sred Madrida, podvig je za pamcenje. Bravo braco Rusi!

Ko je drugi, a hteo bi da je prvi?!

pre 16 godina

Spanci su izgubili dve utakmice na ovom turniru, prvu i poslednju. Na samom pocetku savladala ih je Hrvatska - i to nije imalo nekog uticaja na dalji tok turnira, barem sto se Spanije tiche. Na samom kraju - umesto velikog slavlja Spanca, slave Rusi! Mi im se pridruzhujemo! Zasluzhili su titulu, radili kako treba. I, ponajpre - bilo bi nepodnosljivo da su uobrazheni Spanci objedinili titule, te istovrmeno bili svetski i evropski prvaci! Iskreno receno - radujemo se ne samo ruskoj pobedi, nego jednako toliko i spanskom porazu! Neka vide da ne mozhe sve - na silu!

Boris

pre 16 godina

Bravo za bacuske, iskreno sam navijao za njih!!! Na neki nacin pravda je zadovoljena - Spanci su njima uskratili zadovoljstvo proslave sampionske titule na odbojkaskom prvenstvu danas u Moskvi a Rusi su im se revansirali istom merom u sred Madrida. Bilo bi mnogo da su Spanci u istom danu u dva ekipna sporta osvojili dve titule evropskih prvaka - ne bi moglo da se zivi od njih... :-)

Dragan Madrid

pre 16 godina

Nemate pojma kako je tesko biti Srbin, voleti kosarku i ziveti u Madridu. Veceras sam skakao kao za trojku Gurovica protiv Rusije. Ne mozete da zamislite kako mi se smucio ovaj prepotentni spanski stav. Ide dotle da je komentator (kreten) rekao Kirlenku da glava sluzi za nesto vise od toga da se nosi na ramenu. Da, sluzi da se okaci zlatna medalja na kojoj su ovi vec hteli ime da napisu. Pozdrav svima

quince

pre 16 godina

Realno, Rusi nista nisu pokazali na ovoj utakmici.Mnogi napadi su bili smotani i podsetili me na nase utakmice. Samo par igraca (Kirilenko) su pokazali zanimljivu igru a inace mi nisu nikakav tim. Kod spanaca svako je licnost za sebe, bar imaju neku harizmu, al neka, previse bi se uobrazili, ipak imaju svetsko zlato!

Vucko

pre 16 godina

Znate, Spanci hoce da rade sta zele u evropskoj kosarci, ucenjuju nas koji smo ih naucili ovoj igri jadranskim ligama, pa kako uskoro nas prvak nece imati mesta u Evroligi itd. Zbog toga sam navijao za Ruse, i vratilo se Spancima takvo ponasanje. Rusi, iako nisu bili prosle godine u Japanu su dokazali da se moze, tj. i da bismo mi mogli da oporavimo malo u Poljskoj. Samo nam daj Boze sloge ( iz Kraljeva {-: )

Aleksandar Popov, prvak sveta u plivanju i kradji lubenica

pre 16 godina

Bravo ruska braćo!
Španci slave do preksutra titulu, u odbojci...
A rusi da kupe crnca, recimo brazilca, da imaju i u odbojci nekog svog, kad zatreba...

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

Svaka cast braco!!!
Mnogo mi je drago! Ako nemozemo mi - onda neka VI pobedjujete!!! I drago mi je da ti LOPOVI nisu uspeli da osvoje titulu!! Dosta su im sudije duvale u......do finala, a Bodga mi, i tokom finalnog meca!!
Cestitke sampionu!!
J.R. Holden for Russian president!!!

zex

pre 16 godina

E da je BODIROGA masio bacanja kao Gasol mi nikada ne bismo osvojili nista!!To je razlika izmedju VELIKIH i dobrih igraca!Даваите зборнаја командаАВ

tihi

pre 16 godina

Rusija 3.20
Udineze 7.50
puta 1000 = 24000 dinara

Thank you JR :)

Sve cestitke reprezentaciji koja "nije u formi, igra promenljivo, oslanja se na Kirilenka itd... da ne podsecam na ostale gluposti"

Cestitke Rusima

Deki

pre 16 godina

Kirilenko fenomenalan! Svaka cast! Pa ne gubi dzabe Juta kad igraju bez njega :)
Nije mogao da odigra agresivno i najbolje kako ume pod obrucima nakon rane trece i cetvrte licne ali ipak najefikasniji na kraju! Zasluzeno MVP!
Kriapa inace igrac Cikago Bulsa takodje odlican na ovom prvenstvu i naravno veceras u finalu!
Holden razocarao veceras sve do onih zadnjih trenutaka kada pogadja za pobedu. Nije bio na nivou iz polufinala ali dokazao ipak zasto je vec 5 godina u CSKA i zasto je CSKA u final-fouru svake godine.
Trener pun energije,svaka mu cast kako je uspeo da unese taj pobednicki mentalitet kod Rusa koji zadnjih 10 g. nisu uradili nista na reprezentativnom nivou!
Drago mi je sto su razbili Spance pre svega zato sto su veoma prepotentni. Ne mogu napr. zaboraviti idiotski potez Marka Gasola na kraju utakmice protiv Nemacke kada mase loptom iznad glave niskog Nemackog beka i zeli ga poniziti do kraja pred domacom publikom...bilo je 30-tak sekundi do kraja i vodili su sa 30 razlike... Idiot!!!! Bas mi je bilo drago videti ga tuznog i zbunjenog veceras posle poraza.
Kirilenko ili AK47 kago ga popularno zovu je glavni igrac svoje ekipe u NBA,potpisao ugovor na 80 mil. dolara, mnogo je bolji i poznatiji igrac od Radmanovica, Stojakovica i ostalih nasih "zvezda", a ipak dosao na EP i uz Novickog i starijeg Gasola pokazao kako se bori za svoju zemlju. Svaka cast!

Vlladan R

pre 16 godina

Veoma mi je drago da imamo ovako vrsne strucnjake i komentatore po kojima su rusi prosecna ekipa koja nista nije veceras pokazala a verovatno neki smatraju da nije nista ni okazala na EP pa se tako cude kako te neznalice misleci na Ruse osvojise EP verovatno su slucajno pobedili sve reprezentacije pocevsi i sa nama a ukljucujuci Spance na kraju od kojih su istina izgubili u drugoj fazi po grupama.Priznajem i meni su delovali kada su igrali protiv nas kao prosecna ekipa ali priznajem svakako sam pogresio imozda i iz razloga sto njihova igra nije atraktivna ali definitivno kada neka ekipa ispobedjuje sve ekipe sa kojima je igrala i pri tom domacina u najacem sastavu a inace svetskog prvaka pred 15000 veoma bucnih navijaca a bez pomoci sudija onda definitivno nije prosecna.Mozda ponavljam nisu atraktivni i lepi za oko ali se svakako ne moze reci da su prosecni.Kamo srece da je nasa ekipa ipriblizno ovako prosecna.

Ljahze

pre 16 godina

Svaka cast za novog sampiona!U finalu su se nasle dvije najbolje ekipe ovog prvenstva i drago mi je da su rusi pobijedili,jer mislim da nije sve u sutu za 3 poena u cemu su spanci zaista dobri,ali to nije kosarka nego predstava!
Trositi rijeci na Kirilenka zaista nije potrebno i zasluzeno je MVP!

Sibilio

pre 16 godina

Ravnoteza je uspostavljena. Spanci su u Moskvi uzeli zlato, tako da rusko zlato u Madridu dodje kao antiteza. Iskreno im cestitam i nije mi zao prepotentnih spanaca. AK 47 me odusevio vise svojim ponasanjem nego igrom, koja je bila vanserijska. Cestitam i njemu na zasluzeno osvojenoj tituli MVP-ja. Ako nije mogla da osvoji Srbija (a ni Crna Gora), neka je Rusija. Bravo!!!

bk

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da trenerska pamet i savremen pristup igri(David Blat), uz motivaciju igraca
donosi uspeh.
Gluma igrace (spanaca), nadmenost i dreka iz publike su nedovoljni za pobedu.
15 000 navijaca, pa sta? svi vrhunski igraci igraju u mnogo gorim uslovima (terenima) grcke, italije, nekad bilo u nase zemlje, to nije presudno. Spanci si izgledali kao penzionisani glumci sa padavicom.
nase "velicine" treba da bude sramota, od Hrvata treba da uce kako se igra za zemlju! Vrlo prosecan tim sa iskusnim trenerom i motivacijom moze svima da pomrsi racune.
Tuzno je da se sada na nama deca uce...
I treneri bez iskustva koji 15 godina ne treniraju (Moka)....
Nije tako moralo da bude...

Milan Nis

pre 16 godina

Rusi svaka cast jos kada sam gledao utakmicu protiv nas video sam da nesto sa njima nije kao pre. Kirilenko je celo prvenstvo odigrao fantasticno. Dobila je Rusija Spaniju samo zbog jedne stvari Spanci su bili katastrofalni u sutu za 2 poena tako se ne sutira u finalu. Sto se pomoci sudija tice bilo je malo u prvom poluvremenu ali beznacajno opustio je Spance sut za 3 poena mislili su da ce tako sve da rese. Sve u svemu drago mi je zbog rusa jedino steta sto Slovenci nisu dosli do polufinala.
A za nas da treniramo i vredno radimo jer Evropsko prvenstvo se igra svake druge godine (kako kazu u reklami)
Bravio Rusi odlicni ste

slobodni strijelac

pre 16 godina

Bravo Rusi,
mislim da je presudan faktor za njihov uspjeh igrac kalibra Andre Kirilenka, on je mnogo bolji nego sto se cini na prvi pogled, jer je nevjerovatno dobar i u odbrani ali i u napadu.
Mnogo mi je drago da su pobjedili Spance na njihovom terenu, to tituli daje jos vecu draz.Da su igrali na bilo kom drugom terenu dobili bi ih bar sa 10 razlike......

bane89

pre 16 godina

svaka cast rusi, stvarno su zasluzeno pobijedili. skoro mi je drago kao da smo mi uzeli ovo prvenstvo, jer em sto su rusi, em sto su igrali protiv spanaca.

kv

pre 16 godina

i posle neko kaze nasa kosarka u krizi...po ko zna koji put osvajamo evropsko prvenstvo...nema tu vise mi i oni sad smo svi mi...:-))))

Prva_Petoletka

pre 16 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!! Toooo braco vreme je i da vi osvojite zasluzeno zlato!!! AK47 zauvek!!!

P.S. Kako je pocelo ovo prvenstvo, dobro se zavrsi!!!

ŠOGA

pre 16 godina

Očajna utakmica,očajne ekipe,kvalitet ekipa na celom prvenstvu takođe,kao to su NBA igrači,a ne kažu da su im sezone bile očajne,osim Novickom i Parkeru,Španci su se istripovali,i pored pomoći sudija,vidite samo broj prekršaja,i 10 loših napada ruja u poslednjoj četvrtini,opušteno su ih dobili!!! Ne ljutim se na nas,sa još nekoliko drugih mladih igrača,Krstićem,Rakočevićem,Vujanićem,Stojakovićem (ako hoće) i Mutom,koji je prirodno trebao da preuzme reprezentaciju,opušteno možemo ponovo na vrh.BRAVO BAĆUŠKE!!! SRBIJA ponovo na vrhu!

nenad

pre 16 godina

utakmica nije bila ljepa za gledanje,ali samo mogu reci,ruska odbrana za 10.cista desetka.ko god je od vas igrao kosarku,zna sta znaci spustit se u stav,i zagristi napadaca.to zahtjeva ekstremno dobru fizicku pripremu.i to je ono sto me kod rusa iznenadilo.savrseno fizicki pripremljeni,smireni u napadu,jaki i skoku,i naravno hladne glave pred 16 hiljada spanaca.ova utakmica je za udzbenik o tome kako se igra vrhunska odbrana.kada gasol dobije loptu,odma dvojica rusa udvajaju,a jedan zatvara drugu stranu reketa.fenomenalno.zaista kapa dolje za ruse.samo me interesuje ko je sudio?belosevic,i ko jos??pozdrav svima