Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.06.2012.

22:39

Super Mario odveo Italiju u finale!

Fudbalska reprezentacija Italije igraće protiv Španije u finalu Evropskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U drugom polufinalu ekipa Ćezarea Prandelija je pobedila Nemačku sa 2:1, a oba gola za Azure postigao je Mario Baloteli.

Kontroverzni napadač Mančester sitija zatresao je mrežu Manuela Nojera u 20. i 36. minutu, ućutkao je kritičare i odveo svoju reprezentaciju u treće finale šampionata Evrope, a prvo nakon 2000. godine. Konačan rezultat postavio je Ozil sa penala u nadoknadi vremena.

Malo ko je davao Italijanima šanse u duelu sa Nemačkom, ali oni su odigrali odličan meč, iskoristili su svoje prilike i još jednom su pokazali da imaju rešenje za igru Nemačke.

Bio je ovo osmi duel ove dve reprezentacije na velikim takmičenjima, a Nemačka nije zabeležila nijednu pobedu (4-4-0).

Nemci su bolje počeli utakmicu, vršili pritisak na Italijane i stvorili nekoliko šansi, najbliži golu bili su u petom minutu, ali je Prilo sa gol-linije skinuo pokušaj Humelsa. "Panceri" su do gola mogli i u 13. minutu kada je Boateng oštro ubacio loptu u peterac, golman Italije Đanluiđi Bufon izbio do Barzaljija, od koga se ona odbila i za malo završila u golu.

Italijani su nakon toga počeli da se oslobađaju pritiska i vrlo brzo su poveli. Antonio Kasano zaludeo je Humelsa na levoj strani i idealno centrirao za Balotelija koji je lako nadskočio Badštubera za 1:0.

Posle vodećeg gola Italijana, Nemci su imali dva dobra pokušaja Mesuta Ozila i Samija Kedire, čije je šuteve sa 25 metara Bufon odlično odbranio.

Drugi pogodak Baloteli je postigao u 36. minutu posle fantastičnog dodavanja Montoliva, nakon čega je napadač Mančester sitija izbegao ofsajd, izašao sam ispred Nojera i sa 16 metara "zakucao" loptu u gol.

Selektor Nemačke Joakim Lev uveo je na poluvremenu u igru Miroslava Kloeea i Marka Rojsa, što je njegovoj ekipi donelo nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka. U prvih desetk minuta nastavka, slično kao i na početku utakmice, Nemci su bili opasni, ali Italijani su ponovo uspeli da se odbrane.

U drugom delu drugog poluvremena ekipa Ćezarea Prandelija imala je brojne prilike da završi meč trećim golom, ali Di Natale i ostali napadači Italije propustili veliki broj odličnih prilika.

Na kraju, konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Ozil sa penala, ali Nemci nisu imali vremena za izjednačenje i u nedelju će u finalu Italija igrati protiv Španije.

Italijani su jedinu titulu prvaka Evrope osvojili 1968. u svojoj zemlji, a u finalu su igrali još 2000. godine kada su zlatnim golom poraženi od Francuske.

Italija: Bufon, Balcareti, Barzalji, Bonuči, Kjelini, Pirlo, Markizio, Montolivo (od 64. Mota), De Rosi, Baloteli (od 70. Di Natale), Kasano (od 58. Dijamanti)
Nemačka: Nojer, Boateng (od 71. Miler), Badštuber, Humels, Lam, Švajnštajger, Kedira, Kros, Ozil, Podolski (od 46. Rojs), Gomez (od 46. Klose).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu