Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 27.03.2013.

18:31

Ragbisti ubedljivi protiv Letonije

Juniorska ragbi reprezentacija Srbije obezbedila je pobedom nad Letonijom opstanak u B grupi Evropskog šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naša selekcija pobedila je Letonce 34:19 (15:5), i boriće se za peto mesto na turniru sa nacionalnim timom Litvanije.

Primarni cilj na šampionatu za igrače do 18 godina u Anesiju je tako ostvaren, a poalsman na petu poziciju doneo bi sledeće sezone lakši žreb našoj ekipi.

Bili smo ubedljivi i zasluženo smo pobedili. Očekujem poprilično izjednačenu utakmicu protiv Litvanije, koja je možda malo bolja od nas“, izjavio je selektor Marko Jovanović.

Orlići su krenuli jako od samog starta, odmah su pokazali da su znatno jači od protivnika, a posebno je dominirao skram. Luka Bulatović je uspešnom kaznom doveo Srbiju od vođstvo od 3:0, a esejima su kapiten Stefan Đorđević i Dimitrije Terzić, uz pretvaranje Bulatovića, obezbedili lepu prednost na poluvremenu od 15:5.

U nastavku Uroš Martinović, Đorđević i Vlado Radeka postigli su po esej, a Đorđe Preradojević dodao je pretvaranje i u 61. minutu rezultat je bio 34:5 za Srbiju. Pitanje pobednika već tada je bilo rešeno, a senku na veliki trijumf nije mogao da baci ni pad u finišu, kada su Letonci sa dva eseja za pet minuta ublažili ubedljiv poraz.

Meč za peto mesto sa Litvanijom igra se u subotu od 11 časova. Litvanci su u ovogodišnji ciklus krenuli sa prvog mesta, pa su blagi favoriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu