Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 28.03.2010.

17:38

Ragbi: Juniori ubedljivi na startu

Juniorska reprezentacija Srbije u ragbiju pobedila je Dansku sa 24:5 u prvom meču na Evropskom prvenstvu do 18 godina u Italiji.

Izvor: S O

Autor:S O

Default images

„Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom. Ekipa je pokazala visok stepen odgovornosti u igri. Igrači su bili maksimalno motivisani i koncentrisani da tokom cele utakmice sprovode dogovoreni plan igre. Uspeli smo da čuvamo loptu u našem posedu skoro 70% vremena, imali smo kontinuitet igre sa po 15-tak faza, što nam je donelo pobedu“, izjavio je selektor Marko Jovanović.

Utakmica je bila veoma neizvesna, pogotovo u prvom poluvremenu, koje je Srbija rešila u svoju korist rezultatom 5:0 esejem koji je postigao Banduka. Odmah na početku drugog poluvremena Gaić je postigao drugi esej, a Jašari uspešno pretvorio za vođstvo od 12:0.

Sredinom poluvremena Danci smanjuju rezultat na 12:5, ali srpski tim ponovo kreće sa silovitim napadima. Eseje postižu Vukovic i Gaić, a Jašari je opet bio uspešan za konačnih 24:5.

Srbija je igrala u sastavu:

Petrović, Vlajić, Lukić (Fetoski), Ćirković (Srbljanin) Kusić (Petković), Gaić 5+5, Panić, Vuković 5, Stevanović (N. Stanković), Jašari 2+2, Banduka 5, Jovanović, Todorović, Kostić, Milenković (Puzović, Sofranić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu