Australijanci gostuju ragbistima

Studentska ragbi 13 reprezentacija Srbije igra u subotu 3. oktobra meč sa studentskom reprezentacijom Novog Južnog Velsa iz Australije.

Izvor: B92, ragbiliga.rs Srbija
Podeli

Australijski studenti biće prvi ragbi tim iz te države koji je došao u Srbiju, a australijska liga važi za najjaču na svetu. Utakmica se igra na Adi Ciganliji na terenu sa veštačkom travom i počinje u 19h, uz besplatan ulaz.

To će biti prva utakmica studentske reprezentacije Srbije u istoriji i prva priprema pred Evropsko prvenstvo u ragbiju 13 koje se naredne godine igra u Rusiji, u Rostovu na Donu.

Direktor razvoja Ragbi lige za Južnu Evropu, Jovan Vujošević, prokomentarisao je da je ovo prvo gostovanje neke australijske ekipe u Srbiji.

Ovo predstavlja veliku šansu za razvoj ovog sporta ovde, pošto oni neće doći kao turisti već će doneti svoju stručnost i promovisaće ragbi ligu na Beogradskom Univerzitetu, u srednjim i osnovnim školama. Takođe, biće održan seminar sa srpskim trenerima“, rekao je Vujošević.

Ekipu Novog Južnog Velsa činiće igrači iz šest različitih univerziteta: Univerziteta u Zapadnom Sidneju, Univerziteta u Njukaslu, Tehničkog Univerziteta u Sidneju (šampion studentske lige Novog Južnog Velsa u ragbiju 13), Policijske akademije iz Sidneja, Univerziteta u Zapadnom Sidneju - Nirimbe i Univerziteta u Kanberi.

Australijski studenti će u okviru turneje odigrati tri meča:

3. oktobra protiv studentske reprezentacije Srbije,
6. oktobra protiv igrača iz domaće lige,
10. oktobra protiv reprezentacije Srbije koja će biti oslabljena za neigranje ragbista koji nastupaju u inostranstvu.