Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 15.01.2005.

19:05

Porobić od nedelje vaterpolo selektor

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dosadašnji pomoćnik selektora vaterpolo reprezentacije Srbije i Crne Gore Petar Porobić u nedelju će, na sednici Skupštine Vaterpolo saveza SCG, biti zvanično promovisan za novog selektora reprezentacije.

Dosadašnji selektor Nenad Manojlović prelazi na mesto direktora Saveza.

Petar Porobić je sada trener šampiona SCG i vicešampiona Evrope Jadrana iz Herceg Novog. Rođen je 1957. godine i po zanimanju je pravnik. Za Kotor je igrao 11 godina, bio je član mlade reprezentacije.

Od 1981. godine bavi se trenerskim poslom. Bio je trener Bečeja sa kojim je osvojio "duplu krunu" (titula prvaka države i nacionalni kup), potom je bio selektor ženske reprezentacije

U Jadran je došao 1997. godine i do danas je trener jednog od najuspešnijih vaterpolo klubova u SCG i Evropi. Sa Jadranom je osvojio dve titule prvaka SCG, nacionalni kup i vicešampion Evrope prošle godine.

Od januara 2000. godine je prvi pomoćnik selektora Nenada Manojlovića u reprezentaciji SCG.

Očekuje se i da na skupštini vaterpolo saveza bude doneta odluka i da sadašnji predsednik Aleksandar Krstić ostane na toj funkciji i u narednom periodu.

Izborna skupština Vaterpolo saveza SCG biće održana u "Kući vaterpola" u Beogradu, a početak je u 13 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu