Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 01.07.2016.

20:14

Vukovi u finalu CEFL lige, u nedelju u Gracu

Beogradski Vukovi plasirali su se u finale regionalne Cenatralno-evropse lige u američkom fudbalu (CEFL).

Izvor: B92

Autor:B92

Vukovi u finalu CEFL lige, u nedelju u Gracu
Foto: SAAF

Vukovi su osvojili prvo mesto u Istočnoj konferenciji, a onda u plej-ofu deklasirali zagrebačke Patriote sa ubedljivih 49:0.

U svom 11. uzastopnom finalu regionalnog takmičenje, koje su osvajali šest puta, igraće protiv austrijskih debitanata Džajantsa na njihovom terenu u Gracu.

"Velika nam je čast što ćemo zavrnicu igrati protiv tako velikog tima. Očigledno je da se radi o dobro podučenoj i utreniranoj ekipi. Njihov trener Martin Kocijan je odličan, ima odličan stručni tim oko sebe koji razume igru, što je izazov i za mene i za moj stručni štab", rekao je trener Vukova Šon Embri.

Finale je na programu u nedelju, 3. jula od 15 časova uz prenos na Sport Klubu 2.

"U napadu su disciplinovani i retko prave greške. Ofanzivna linija je „zver”, imaju fenomenalnog kvoterbeka, a i odbrana im je odlična. Tu imaju sjajne plejmejkere koji mogu da uguše naš napad. Imaćemo pune ruke posla i moramo dati sve do sebe", ocenio je Embri.

Glavni trener tima iz Graca Martin Kocijan rekao je da Vukovi imaju izuzetno dobre igrače, dobre i jake atlete, te očekuje vrlo tešku utakmicu. On je još istakao da će najzanimljive za gledanje biti pas igra Vukova i odbrana te pas igre u Džajantsima.

Vukovi će u nedelju imati priliku da vrate trofej u svoje vitrine posle dve godine. Od osnivanja ovog regionalnog takmičenja osvojili su šest pehara (2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014), a prošle godine titulu su osvojili novosadske Vojvode

Beogradski tim će će nekoliko dan kasnije boriti i za titulu šampiona Srbije protiv najvećeg rivala Divljih veprova iz Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu