Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 13.04.2014.

14:55

Vukovima dramatični Jeep Bowl

U prvom Džip Boulu (Jeep Bowl) Srbije, velikom derbiju između Vukova i Divljih veprova, "Čopor s Ade" je slavio na svom terenu protiv Kragujevčana 17:16.

Izvor: MLN

Autor: MLN

Default images

U izuzetno neizvesnoj utakmici gubitnička ekipa imala je priliku da izjednači pred poslednji zvižduk, ali je Srđan Ružić promašio pat za dodatni poen.

Večiti derbi američkog fudbala u Srbiji opravdao u potpunosti svoj naziv i obradovao približno 800 navijača na Adi Ciganliji.

Igrači obeju ekipa pravili su greške tokom duela, ali presudila je nešto hladnija glava Vukova u završnici.

Dva tačdauna za Vukove postigao je Šon Rateford, dok je Ken Hejl istrčao jedan od 95 jardi za goste posle fambla, a drugi je uhvatio Šejn Vong nakon pasa Ajka Vitakera od 90 jardi.

Već na samom startu meča, Divlji veprovi su pokazali da se neće ponoviti scenario iz prošlogodišnjih duela, kada su Vukovi bez većih problema i prilično ubedljivo uspevali da slave. Ali, u američkom fudbalu greške često odlučuju pobednika, a fambl Stanforda duboko u teritoriji Veprova
doneo je novu nadu Šumadincima, koji su uspeli da povrate tek drugi od pet famblova domaćina.

Međutim, nisu uspeli u narednom napadu i da dođu do prilike da poentiraju, u čemu ih je osujetilo nekoliko napravljenih kazni, pa su 150 sekundi pre kraja utakmice pantovali i odgovornost prebacili na svoju odbranu, odnosno napad Vukova.

Ipak, na kraju je usledilo veliko, zasluženo slavlje Vukova, koji su hrabrom i hladnom glavom u finišu sačuvali pobednički niz u duelima sa Divljim veprovima.

Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije americkog fudbala (SAAF), po završetku meča izrazio je zadovoljstvo organizacijom turnira i zahvalio se sponzorima.

"Srećni smo što je kompanija poput Fiat automobili Srbija prepoznala energiju i posvećenost svih koji se bave američkim fudbalom kod nas. Zahvalni smo im na podršci i radujemo se narednim aktivnostima i saradnji sa njima", rekao je Rakočević.

Vukovi su na ovaj način nastavili svoj pobednički niz nad Veprovima, doduše mnogo teže i neizvesnije nego što su to činili ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu