Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 19.01.2013.

15:08

SAAF dobio veliku donaciju

Svetska federacija američkog fudbala (IFAF) poslala je donaciju od 300 kompleta opreme za američki fudbal srpskoj asocijaciji (SAAF) ovog sporta.

Izvor: B92, saaf.rs

Autor:B92, saaf.rs

Default images

Kompleti opreme namenjeni su mlađim kategorijama do juniorskog uzrasta, a veliku pomoć u transportu ove bogate donacije pružila je ambasada SAD-a u Srbiji.

Oprema će biti iskorišćena za popularizaciju sporta, unapređenje rada klubovasa mlađim kategorijama

"Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta moramo da uputimo na dve adrese. Prva je svakako IFAF i gospodin Tomi Vajking, što su nam uopšte dali ovako vrednu donaciju i što su nas uopšte prepoznali kao asocijaciju vrednu ovakvog ulaganja. Isto tako, veliku zahvalnost zbog pomoći dugujemo ambasadi SAD, u njoj posebno gospodinu Rajanu Rolandsu, jer je njihova značajna pomoć prilikom transporta opreme takođe u velikoj meri doprinela uspešnom privođenju kraju ovog projekta", rekao je Vuk Dinčić, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala.

Ova pomoć je sjajan preduslov i polazna osnova za razvoj mlađih kategorija.

"Kada smo aplicirali za ovaj projekat, znali smo koliku benefit možemo da dobijemo. Od ogromnog značaja za budućnost američkog fudbala je osnivanje još jedne kategorije mladih igrača. Sada ćemo imati mogućnost da decu iz flega prebacimo u opremu, da ne moraju da čekaju tek da odrastu za juniorski pogon. Osim što ćemo sada moći da ponudimo znatno većem broju dece da se bavi ovim sportom i samim tim steknemo potencijal omasovljenja američkog fudbala, ključna je stvar što ćemo u narednih nekoliko godina u seniorskim timovima dobijati novu, zahvaljujući boljim uslovima, napredniju generaciju igrača", istakao je Dinčić.

Youth liga je sada postala izvesnost.

"Posle velikog posla odrađenog po pitanju dobijanja opreme, plan je da da krenemo sa youth ligom. Po kvalitetu, ova oprema zadovoljava najviše standarde, što nam posebno znači zbog bezbednosti dečaka koji će trenirati u njoj. Zajedno sa prijateljima iz ambasade SAD odredićemo kriterijume po kojima će ova oprema biti raspodeljena klubovima na korišćenje. Oni koji žele da ulažu u razvoj omladinskog pogona imaće priliku da napreduju još više. Naša želja je da što više klubova bude motivisano da radi kvalitetno dobijanjem ove opreme. Očekujem i nove projekte, koje ćemo tokom ove godine ostvariti sa prijateljima iz svetske IFAF federacije, koji su velikoj meri prepoznali naš trud i rad ",zaključio je Dinčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu