110: Zvezdin vozić odgovor Arkanovom režimu

U sezoni 1997/1998 debitant Obilić držao je prvo mesto na tabeli, potom i osvojio titulu, ali mnogi misle da je prava istina bila drugačija.

Podeli

U tom trenutku nije bilo boljeg tima od Crvene zvezde, iako je Željko Ražnatović, prvi čovek kluba sa Vračara, na kontroverzan način menjao stvarnost srpskog fudbala i prilagođavo je Vitezovima.

 

"Užas je šta su i kako radili, to su bila mučna vremena, sezona je u najmanju ruku bila čudna i specifična", samo su neki od komentara na najcrnji period klupskog fudbala u našoj zemlji.

Jedno je bilo jasno – nije se pitao fudbal, već Arkan.

Zbog izmenjenih pravila su direktor Zvezde Vladimir Cvetković i tehnički direktor Dragan Džajić najavili odlazak iz kluba u nedelji naše najveće fudbalske utakmice.

'Crveno-beli' su zaslužili naslov prvaka te sezone i potvrda je stigla u 110. 'večitom derbiju' koji se po prvi puz u istoriji nije iščekivao, nego samo čekao. Domaći igrači su osmog aprila 1998. na 'Marakani' su pokazali sav svoj kvalitet – razbili su najvećeg rivala sa 4:0, blistao je Dejan Stanković sa dva gola, a posle drugog je usledio čuveni crveno-beli vozić.

Govore: Milorad Kosanović, Perica Ognjenović, Ivan Tomić, Zoran Jovičić, Ljubiša Tumbaković, Dejan Stanković, Saša Ilić, Goran Bunjevčević.

 

 

 

 

 

strana 1 od 11 idi na stranu