Gavrančić:"Glavno nas tek čeka"

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2004.

23:31

Default images

Fudbalska reprezentacija SCG ostvarila je veliki korak ka Svetskom šampionatu u Nemačkoj, pošto je pobedom od 2:0 praktično eliminisala iz trke jednog od direktnih konkurenata u grupi selekciju Belgije.

Posle 4 utakmice i 10 bodova, još jedan podatak privlači pažnju. Plavi posle 4 utakmice nisu primili gol, a jedan od najzaslužnijih za takvo stanje je Goran Gavrančić. Na putu ka aerodromu, reprezentativac SCG i fudbaler Dinama iz Kijeva opisao je za B92 meč sa Belgijancima:

Vrlo sam zadovoljan rezultatom, posebno smo dobro odigrali u prvom poluvremenu. U drugom delu smo se nekako povukli i branili , mada smo imali šta da branimo. Kežman je uspešno čuvao loptu u napadu, što smo od njega i očekivali a kao vrhunac svega svojim majstorstvom je uspeo da postigne gol. Ukupan utisak je vrlo dobar, bili smo maksimalno skoncentrisani, nismo potcenili Belgijance, uspešno smo im parirali u trčanju, a kasnije smo im pokazali da smo bolji tehničari od njih, a to je deo igre u kome možemo da se nosimo sa svakom ekipom“.

Belgija je i definitivno otpisana, ispred su Španija kao glavni protivnik, i Nemačka kao krajnji cilj. Fizionomija tima je definisana, šta može reprezentacija SCG do kraja kvalifikacija i da li se treba brzo spustiti na zemlju ?

Kako da ne. Moramo brzo da stišamo neku eventualnu euforiju. Ovo nije neko veliko dostignuće, uspeh jeste definitivno, ali moramo da budemo svesni da nas čeka još 6 utakmica sa ravnopravnim protivnicima. Mi smo večeras pobedili Belgiju u Briselu, ali već sada mi je jasno da nam neće biti lako sa njima u Beogradu. Ipak, pozicije su nam dobre, lepo je biti prvi, a posebno sam ponosan na odbranu koja nije primila gol u 4 utakmice

Sledeći protivnik Španija, koja bi trebalo posle ovakvog epiloga u Briselu da bude glavni rival plavima za odlazak u Nemačku:

Meni je sada teško da govorim o toj utakmici koja je iz ovog ugla jako daleko jer će se za tih nekoliko meseci mnogo toga dogoditi u našim karijerama u klubovima, posebno zbog toga što većina nas trpi velika opterećenja i ima mnogo obaveza“ rekao je Gavrančić za B92..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: