Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 18.05.2013.

16:14

Lalović prvi čovek svetskog rvanja

Upravni odbar Svetske rvačke federacije (FILA) imenovao je na vanrednom sastanku Stbina Nenada Lalovića za novog predsednika.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lalović je sa 125 od ukupno 132 prisutnih delegata postao sedmi predsednik FILA koja je osnovana 1912. godine.

On je bio privremeni predsednik FIFA od februara, kada je Švajcarac Rafael Martineti podneo ostavku, zbog odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta da izostavi rvanje sa Olimpijskih igrara 2016. godine.

Lalović je bio predsednik Rvačkog saveza Jugoslavije od 2001. do 2007. godine. U najviši organ svetske rvačke federacije Biro FILA izabran je 2006.

"Hvala vam na poverenju. Ono što se dogodilo danas odrediće budućnost našeg sporta posle Igara 2016. godine. Dobili smo snažnu poruku MOK-a, naš odgovor odrediće budućnost rvanja. Moramo ubediti MOK da ih slušamo. Dovoljno smo snažni da se promenimo", rekao je Lalović.

Nakon izbora Lalovića, FILA je prihvatila izmenu niza pravila kako bi se modernizovao sport i vratio u porodicu olimpijskih sportova.

Nova pravila uključuju promenu sistema takmičenja, tako će umesto dve runde od tri minuta biti tri runde od dva minuta, a i bodovanje će biti kumulativno.

Rvanje je sada jedan od osam sportova koji se bore za mesto na Olimpijskim igrama 2020, a odluku o tome MOK će doneti 7. septembra u Buenos Ajresu.

"Ovo je porodica, puna ponosnih i strastvenih ljudi. I snažnih. Snagu smo pokazali sada, pokazali smo mudrost. Napravili smo prvi korak ka Olimpijskim igrama", istakao je Lalović.

Lalović je drugi predsednik u istoriji FILA iz Srbije, Milan Ercegan je bio na čelu organizacije punih 30 godina, do 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu