Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 03.04.2010.

19:38

Prva medalja za Srbiju u Ašihari

Srpski borac Marko Stojanović osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Ašihara Kaikan borbenoj veštini.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na takmičenju Sabaki Čelendž Spirit, koje se po 16. put održava u danskom Viborgu, srpski reprezentativac Marko Stojanović je u kategoriji do 85 kilograma ostvario najveći uspeh u istoriji Srbije. U izuzutno jakoj konkureciji on je uspeo da donese našoj zemlji prvo odličje, što je neverovatan uspeh, jer se Ašihara kod nas vežba nepunih pet godina. Učestvovalo je preko 200 takmičara iz 23 zemlje.

"Još nismo svesni kakav je uspeh ostvario Stojanović. Mi smo jedna od najmlađih članica Ašihara porodice, a već sada imamo osvajača medalje. Napravili smo veliko iznenađenje na prvenstvu i oduševili prisutne. Dobili smo čestitke od članova najjačih svetskih selekcija poput Rusije, Rumunije i Danske. Dokazali smo da se i u teškim uslovima u Srbiji dobro radi i da ćemo u skorijoj budućnosti imati još više uspeha", rekao je predsednik Ašihara kaikan saveza Svetlan Skenderovski.

Srbija su na prvenstvu Sveta predstavljala dva takmičara. Željko Vuković je imao izuzetno težak žreb i nije prošao kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu