Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.05.2010.

21:35

Dominacija Sitroena u Portugalu

Vozač Sitroenovog junior tima Sebastijan Ožije nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Portugala, šestog takmičenja sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pred nastavak takmičenja Ožije ima skoro 27 sekundi prednosti u odnosu na Danija Sordoua u Sitroenu, dok prvu trojicu kompletira aktuelni šampion Sebastijan Leb.

Ožije je u petak bio najbrži na pet od šest voženih specijalnih ispita, a profitirao je zbog Sordoovih priblema sa gasom tokom poslednjeg brzinca, ali će u subotu biti prvi na drumu, što bi moglo da mu predstavlja problem.

Sve je bilo dobro, skoro savršeno. Dao sam sve od sebe od prvog ispita do poslednjeg da bih napravio solidnu prednost. Zadovoljan sam jer je bilo teško napraviti još veću. U subotu ću startovati prvi i znam da je težak posao ispred mene”, rekao je Ožije.

Iza mladih snaga francuske ekipe našao se Leb, koji je pred poslednji ispit zauzimao peto mesto, ali je zahvaljujući drugom vremenu napredovao za dve pozicije i ima dve sekunde prednosti u odnosu na vozača Forda Miku Hirvonena, a potom slede Peter Solberg u privatnom Sitroenu C4, Jari-Mati Latvala u drugom Fordu, i dvojice vozača Stobart Forda Heninga Solberga i Metjua Vilsona.

Reli Portugala se nastavlja u subotu, za kada je zakazano šest specijalnih ispita.

Rezultati posle prvog dana Relija Portugala:
1. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim 1:20:34.4
2. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:26.6
3. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:44.8
4. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:46.9
5. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:49.9
6. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 1:02.8
7. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 1:20.7
8. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 1:54.6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu