Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.01.2010.

01:26

Sagmajster: „Išao sam fantastično“

Pretposlednji brzinski ispit na 31. Dakaru, od San Rafaela do Santa Roze, izvukao je poslednje atome snage iz svih učesnika, a do kraja je ostao jedan ispit.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gabor Sagmajster, jedini predstavnik Srbije u Argentini i Čileu, pamtiće pretposlednju etapu po dva bitna detalja. Prvi je da je mu na drugom ček pointu, dok je dolivao gorivo, neko od mnogobrojne publike uspeo da ukrade ono malo hrane za okrepljenje, a drugi da mu je druga etapa pala teže od brzinca.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Iako praktično ne koristim desnu nogu, išao sam fantastično. U prvom delu brzinskog ispita izgubio sam pola sata po dinama, ali sam kasnije uspeo sve da nadoknadim. Vozio sam punim gasom, ali nisam mogao brže od 167 km/h zbog podloge, na kojoj je zadnja guma praktično proklizavala“, bio je prvi komentar Sagmajstera posle završenog brzinca.

Sagmajster ističe da je tokom ispita pao više od deset puta sa motora i to sve zbog povrede desne noge koju je zaradio u sredu.

Kako smo uspeli da krenemo na brzinu iz kampa nisam stigao da odem na doručak. Tako da sam na drugom ček pointu, gde su mi dolivali gorivo, uredno na sedište izvadio nešto malo kikirikija i badema, da se okrepim. Dok sam se okrenuo, neko je uspeo da mi ukrade to malo hrane".

Što se tiče brzinca, pao sam više od deset puta i to svaki put kada bi me na desnu stranu povukao motor. Jednom sam samo probao da se dočekam na desnu nogu i shvatio da previše boli. Bolje je da padnem još nekoliko puta, nego da trpim bol. Posle brzinca, jedno 140 kilometara sam imao tako lošu etapu, da sam se u čudu našao. Organizator je stvarno neverovatan, sa svojim iznenađenjima“, istakao je srpski takmičar.

Pred poslednju etapu Sagmajster u generalnom plasmanu Dakara zauzima 58. mesto, a njegov rezultat je u četvrtak napravio pravu pometnju, jer ga nekoliko sati nije bilo u zvaničnom poretku, iako je uredno prošao kroz cilj.

Frka je nastala kada su zbog velikog broja gledalaca pored puta sklonili žute i crvene table za ulazak u vremensku kontrolu. To je praktično problem obezbeđenja, odnosno organizatora. Pored mene još jedno 20 takmičara nije bilo u zvaničnim rezultatima, ali to nije moj problem. Žiri je zasedao i doneće određene odluke“, naglasio je Sagmajster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

23 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu