Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 10.01.2010.

01:09

Sagmajster: “Ne stajem do cilja!”

Posle sedam etapa, na tačno polovini, 31. Dakara jedini srpski predstavnik na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu Gabor Sagmajster zauzima 65. mesto.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle uspona i padova tokom prethodnih sedam dana za sve učesnike subota je bila slobodan dan, a to je bila prilika da sa Sagmajsterom porazgovaramo o njegovim utiscima na drugom učešću na reliju koji se vozi u Argentini i Čileu.

Iza srpskog takmičara je jedna teška nedelja, a uprkos problemima koji su mu se desili Sagmajster je odlučan da se za nedelju dana nađe na cilju u Buenos Airesu.

Rekao sam kao i prošle godine da se apsolutno neću povući. Ako baš treba ostaću pola sata malo da se odmorim, da nekako dođem k sebi. Vidim da i ostali takmičari rade to pored staze, da se toliko umore da ne mogu da nastave dalje. Onda stanu, umiju se, popiju nekoliko energetskih napitaka ili pozovu helikopter za infuziju pa nastave dalje. Nadam se da ove godine neću imati takvih problema. Treba paziti na ishranu, poneo sam sa sobom mnoga energetska jela i nije problem da izdržim. Takođe, treba paziti i na snagu, u petak sam vozio 11 sati i na kraju je sve bilo dobro jer sam tako postupio”, rekao je Sagmajster za B92.

Opširan intervju sa jedinim srpskim predstavnikom na Dakaru možete da pročitate u našoj rubrici 'Intervjui'.

Na našem sajtu možete da proćitate i blog izveštača B92 sa najprestižnijeg i najtežeg relija na svetu Vladice Šljivića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu