Nova vest
Auto-moto

Subota, 02.01.2010.

20:09

Sagmajster nije zadovoljan motorom

Jedini predstavnik Srbije na 31. Dakaru Gabor Sagmajster zauzeo je 67. mesto na prvom specijalu koji je vožen od Kolona do Kordobe u dužini od 219 kilometara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sagmajster je na cilj došao posle dva sata i 13 minuta, a bez skidanja kacige na licu višestrukog šampiona u moto krosu moglo se videti nezadovoljstvo. „Nisam u potpunosti zadovoljan kako mi je funkcionisao motor u drugom delu specijalnog ispita", rekao je Sagmajster.

Kada se upali lampica za ulje ume da bode oči i to nije nimalo prijatno. Tako je bilo i prošle godine u Atakami, ali verujem da nije ništa opasno“, dodao je srpski predstavnik.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Do pobede na prvoj etapi došao je Francuz David Kastu, ispred Sirila Desprea, koji je imao tri sekunde slabije vreme, dok je aktuelni šampion Mark Koma morao da se zadovolji trećim mestom.

Prvih 60 kilometara motor je odlično funkcionisao. Na pojedinim delovima vozio sam i do 180 kilometara na čas, uspeo sam da prestignem jedno desetak takmičara koji su starovali pre mene, a onda se upalila lampica za ulje i došao je teži deo staze, sa uskim i oštrim krivinama, koje ne odgovaraju nama koji vozimo motore do 650 kubika. Organizator je taj deo brzinca praktično prilagodio za motocikliste sa mašinama do 450 kubika, tako da su oni bili u prednosti. Zahvaljujući iskustvu sa moto kros trka uspeo sam da savladam jednu prepreku i ostanem u sedlu“, rekao je Sagmajster.

Trećeg dana Dakara karavan kreće put La Riohe na drugi specijalni ispit. Za motocikliste organizator je predvideo da prevale put u dužini od 626 kilometara, a za automobiliste i kamione nešto duži, za 51 kilometar.

Posle kraće etape od 56 km sledi brzininski ispit od 294 km, a posle toga još 276 km etape do kampa. Sunce u Kordobi izlazi u 6.18 časova, a zalazi u La Riohi u 20.31. Motociklisti iz kampa izlaze u 5.45 po lokalnom, a 9.45 po srednjeevropskom, a na startu brzinca naći će se već u 7 časova rano izjutra. Idealno vreme za prvog na cilju je 10.35. Automobilisti po pravilu startuju kasnije, u 9,46 i idealno vreme za prvog na cilju je 13.46.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu