Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.11.2011.

12:46

Finale sezone u Simončelijevu čast

Poslednja runda ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Velika nagrada Valensije, biće u znaku odavanja počasti Marku Simončeliju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi Italijan izgubio je život pre manje od dve nedelje u Maleziji, a njegova pogibija ceo šampionat zavila je u crno.

Tokom vikenda na stazi „Rikardo Tormo“, počast će Simončeliju biti odavana na mnogo načina, a sve će kuliminirati u nedelju, za kada su njegovi rivali u kraljevskoj klasi spremili nešto posebno za njega.

Prvi put posle Simončelijeve smrti u Sepangu, vozači Moto GP šampionata su se vratili na stazu u četvrtak, a u Valensiji ih je dočekao 16 metara dug pano sa Simončelijevim brojem 58, na kojem će svi posetioci staze „Rikardo Tormo“ moći da ostave poruku mladom Italijanu.

Već je poznato da će pred start trke u sve tri klase u čast Simončelija biti održan minut opšte buke, umesto minuta ćutanja. Uz to, svi vozači u najjačoj klasi, predvođeni Valentinom Rosijem, će se posle jutarnjeg zagrevanja u nedelju okupiti na stazi i svaki će na svoj način odati počast nastradalom vozaču San Karlo Honde Gresini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu