Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.07.2015.

09:55

Alonsu stavljen Batonov pneumatik

Ekipa Meklarena izbegla je kaznu jer su mehaničari slučajno jedan od pneumatika Džensona Batona stavili na bolid Fernanda Alonsa na stazi “Silverston”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Tim je planirao dvostruki odlazak u boksu tokom prvog dela kvalifikacija za Veliku nagradu Britanije kada je Baton dobio poziv Svetske automobilske federacije da dođe u prostor za merenje.

To znači da je Alonso prvi stigao u boks i greškom mu je stavljen jedan pneumatik namenjen njegovom timskom kolegi.

Došlo je do konfuzije kada smo planirali dolazak obojice vozača u boks. Fernando je pretekao Džensona, koji je otišao na merenje i jedan od njegovih pneumatika je stavljen na Fernandov bolid”, objasnio je trkački direktor Meklarena Erik Bulije.

Britanski tim je prekršio Član 25.4 Sportskih propisa, ali je Meklaren dobro prošao pošto je dobio samo opomenu.

Tim je priznao da je pogrešan pneumatic stavljen na bolid broj 14 (Alonso) zbog greške u komunikaciji”, ističe se u saopštenju.

Baton i Alonso će na devetoj trci sezone startovati iz pretposlednjeg reda, kao 17. i 18, a Velika nagrada Britanije startuje u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

3 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu